§ 152 Hiilineutraaleja tekoja – kehitysohjelman ohjausryhmä

Lataa  Kuuntele 

TRE:4558/00.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

2.12.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Valmistelija ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen, puh. 041 730 6376, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala:

Hiilineutraaleja tekoja on yksi kolmesta valtuustokauden uudesta kehitysohjelmasta ja se edistää osaltaan kutakin strategian neljää painopistettä. Kehitysohjelman tavoitteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 14.3.2022 § 105 ja ohjelmasuunnitelma kaupunginhallituksessa 20.6.2022  § 274. Ohjelman toiminnan ohjaamiseksi Hiilineutraaleja tekoja – kehitysohjelmalle tulee nimetä ohjausryhmä.

Ohjausryhmä on vastuussa ohjelman edistymisen ja sen hyötytavoitteiden toteutumisen seurannasta ja ohjaamisesta, ohjelmatason riskien seurannasta sekä ohjelmapäällikön ohjaamisesta ja ohjelman onnistumisen edellytysten varmistamisesta. Ohjausryhmän tehtävät on yksilöity tarkemmin Tampereen kaupungin ohjelmajohtamisen ohjeessa.

 Hiilineutraaleja tekoja- kehitysohjelman ohjausryhmä koostuu kaupungin kaikkien palvelualueiden sekä konserniohjauksen edustajista.

Hallintosäännön mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä.

Hiilineutraaleja tekoja kehitysohjelmalle esitetään nimettäväksi Advisory Board tukemaan yritysyhteistyötä ja kiertotalouden mukaisen liiketoiminnan edistämistä. Tähän advisory boardiin kootaan tärkeimpiä kiertotalouden toimijoita. Advisory board tulee olemaan yhteinen muiden kiertotaloushankkeiden kanssa. Advisory boardin jäsenet nimitetään erikseen myöhemmin. 

Lisäksi esitetään nimettäväksi keskustelufoorumi tukemaan asukkaiden tottumusten muutoksen painopistettä. Tähän keskustelufoorumiin kutsutaan laajasti toimijoita, jotka toimivat läheisessä yhteistyössä asukkaiden kanssa niin kaupungilla, tutkimuksessa ja liiketoiminnan kautta.  Tähän foorumiin kutsutaan myös nuorisovaltuuston ja vanhusneuvoston edustajat. Keskustelufoorumin työskentely on vapaamuotoista, keskustelevaa ja kokoonpano voi vaihdella keskustelun aiheesta riippuen. Ehdotetaan, että tämän keskustelufoorumin jäsenet voi nimittää ohjausryhmä. 

 

 

Päätös

Hiilineutraaleja tekoja – kehitysohjelman ohjausryhmään ajalle 1.9.2022 -31.12.2025 nimetään

Mikko Nurminen, johtaja, puheenjohtaja

Teppo Rantanen, johtaja, varapuheenjohtaja

Aleksi Jäntti, apulaispormestari

Kristiina Järvelä, perusopetusjohtaja

Katja Kannonlahti, viestintäjohtaja

Iina Ojala, suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö

Saara Unnanlahti, omistajaohjauksen controller

Nina Mustikkamäki, strategiapäällikkö

 

Ohjausryhmän esittelijänä toimii ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen. 

 

Lisäksi ohjausryhmässä läsnäolo- ja puheoikeus:

Kari Kankaala, ympäristö- ja kehitysjohtaja

Kati Skippari, ympäristöpäällikkö

Laura Inha, kehityspäällikkö

Miika Peltola, viestintäsuunnittelija

 

Ohjausryhmän sihteerinä toimii kehitysohjelman suunnittelija Mimmi Virtanen. 

 

Ohjausryhmän työskentelystä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111880 Hiilineutraaleja tekoja, PRR K1110_22000.   

Hiilineutraaleja tekoja kehitysohjelmalle nimetään Advisory Board tukemaan yritysyhteistyötä ja kiertotalouden mukaisen liiketoiminnan edistämistä. Advisory board tulee olemaan yhteinen muiden kiertotaloushankkeiden kanssa. Advisory boardin jäsenet nimitetään erikseen myöhemmin. 

Kehitysohjelmalle nimetään keskustelufoorumi tukemaan asukkaiden tottumusten muutoksen painopistettä. Tähän keskustelufoorumiin kutsutaan laajasti toimijoita, jotka toimivat läheisessä yhteistyössä asukkaiden kanssa niin kaupungilla, tutkimuksessa ja liiketoiminnan kautta.  Keskustelufoorumin jäsenet nimittää nyt nimetty kehitysohjelman ohjausryhmä. 

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen