§ 140 Pelastus- ja ensihoitokaluston luovuttaminen Ukrainaan

Lataa  Kuuntele 

TRE:2214/02.07.02/2022

Päätöspäivämäärä

12.12.2022

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Palopäällikkö Mika Salmela,​ p. 040 739 9647,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. pelastusjohtaja Matti Isotalo, p. 0400 200088, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ukraina kärsii Venäjän aiheuttamasta pitkittyneestä hyökkäyssodasta, joka kohdistuu tällä hetkellä voimakkaasti Ukrainan infrastruktuurin ja sitä kautta kansalaisten lamaannuttamiseen. Pirkanmaan pelastuslaitos on päättänyt osallistua Sisäministeriön organisoimaan avustusoperaatioon luovuttamalla vastikkeetta Ukrainan pelastus- ja lääkintäviranomaisille Pirkanmaan pelastuslaitokselta löytyvää käyttökelpoista pelastus- ja ensihoitokalustoa. Samassa yhteydessä on päätetty pyytää mahdollisia lahjoituksia myös Pirkanmaan pelastuslaitoksen sidosryhmiltä, kuten sopimuspalokunnilta.

Pelastuslaitokselta luovutettavan kaluston osalta päätösvalta on Pelastusjohtajalla, mikä perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteeseen 4, Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö.

 

Päätös

Pirkanmaan pelastuslaitos luovuttaa vastikkeetta Ukrainan pelastus- ja lääkintäviranomaisille Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerättyä käyttökelpoista pelastus- ja ensihoitokalustoa erillisen liitteen mukaisesti, sekä toimittaa samassa lähetyksessä pelastuslaitoksen sidosryhmien kautta kerättyä kalustoa ja varusteita.

Pelastuslaitoksen osalta luovutettu kalusto poistetaan Pirkanmaan pelastuslaitoksen vastuulta, omaisuusluetteloista sekä tarvittaessa kalusto-ohjelmasta (KOHU).

 

Allekirjoitus

Vt. pelastusjohtaja Matti Isotalo