§ 157 Alueiden komitean SEDEC-valiokunnan kokouksen järjestäminen 20.-21.4.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:8372/04.04.00/2022

Päätöspäivämäärä

8.12.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Minna Merikoski, puh 040 841 6917, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Alueiden komitea on EU:n virallinen kuntia ja alueita edustava instituutio, joka antaa lausuntoja EU:n lainsäädäntöä koskien. Komitealla on kuusi valiokuntaa, joiden tehtävä on valmistella lausuntoluonnoksia omaan toimialaansa kuuluvista aiheista. Valiokunnan kokouksien yhteydessä on tapana järjestää Euroopan eri kaupungeissa konferensseja keskustelun ja osallisuuden ylläpitämiseksi. Tampereelta on edustus kahdessa valiokunnassa. Näitä ovat talouspolitiikkaan keskittynyt ECON ja SEDEC. SEDEC on sosiaalipolitiikka, koulutus, työllisyys, tutkimus ja kulttuuri –valiokunta.

Tampereen kaupunki anoi SEDEC-valiokunnan kokouksen isännyyttä vuodelle 2023 ja se hyväksyttiin valiokunnassa lokakuun alussa. Kokouksen ohessa pidettävän konferenssin temaattisena painopisteenä on asunnottomuuden vähentäminen, johon Suomella ja eritysesti Tampereella on mahdollisuus tarjota hyviä käytäntöjä.

Valiokunnan kokous ja konferenssi järjestetään 20.-21.4.2023. Tapahtuman järjestämisen kokonaisbudjetti on noin 90.000 euroa. Summassa on huomioitu järjestelyjen edellyttämä koordinaattorin lisäresursointi neljän kuukauden osalta. Kustannuksiin vaikuttavat Alueiden komitean tapahtuman järjestämiselle asettamat tekniset reunaehdot muun muassa tulkkausta koskien, jotka yhdessä tila-, ateria- ja kuljetuskustannusten osalta muodostavat pääosan kustannuksista. Alueiden komitea kattaa osan kuluista, mutta näitä kustannuksia ei ole sisällytetty kaupungin tapahtumabudjettiin. Tapahtuman henkilömäärä on noin 150.  

Tapahtuman koordinaatiosta vastaa strategia- ja kehittämisyksikön suhdetoiminta ja markkinointitiimi, joka huolehtii tapahtuman resurssoinnista.

Alueiden komitea edellyttää Tampereen kaupungilta sitoumuskirjeen allekirjoittamista, jolla kaupunki sitoutuu järjestelyjen reunaehtoihin, teknisiin vaatimuksiin ja kustannuksiin sekä hyväksyy esitetyn työnjaon kaupungin ja valiokunnan välillä. Kirje on tämän päätöksen liitteenä.

Hallintosäännön 34 § mukaan pormestari johtaa kaupungin edunvalvontaa, suhdetoimintaa, kansainvälisiä asioita ja edustamista sekä vastaa yhteydenpidosta eri sidosryhmiin sekä päättää kohdan 1 mukaan muista kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvista strategisesti merkittävistä sopimuksista.

Päätös

Tampereen kaupunki järjestää vuoden 2023 Alueiden komitean SEDEC-valiokunnan kokouksen 20.-21.4.2023.

Kaupunki allekirjoittaa asiasta kaupungin ja Alueiden komitean välisen sitoumuskirjeen. Sitoumuksen vastuuhenkilönä Tampereen kaupungilla toimii suhdetoiminta ja markkinointipäällikkö Iina Ojala.

Tapahtuman kustannuksista ja operatiivisesta toteutuksesta vastaa kaupunkiorganisaation osalta Strategia- ja kehittämisyksikössä toimiva suhdetoiminnan ja markkinoinnin tiimi.

Kustannukset osoitetaan suhdetoiminnan ja markkinointitiimin kustannuspaikoille 113226 (kansainväliset suhteet).

 

 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari