§ 205 Projektipäällikön määräaikaisen viran täyttäminen  Asumisen tuen hankkeessa

Lataa  Kuuntele 

TRE:7206/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

17.11.2022

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, psykososiaalisen tuen palvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Vs. palvelupäällikkö Mari Selin-Kivenvuori, p. 040 639 7900, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Palvelujohtaja Maritta Närhi p. 050 320 6325, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Projektipäällikön tehtävänä on Asumisen tuen hankkeen projektipäällikkönä toimiminen ja hankkeen käytännön toteuttamisesta vastaaminen. Tehtävä sisältää asunnottomuustyön ja asumissosiaalisen työn kehittämisen yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa Tampereen kaupungissa ja myöhemmin Pirkanmaan hyvinvointialueella. Projektipäällikkö vastaa tehtävässään asumisen tuen hankkeen sisällöllisestä toteuttamisesta ja hankkeen johtamisesta. Tehtävä on virkasuhde ja koska tehtävään rekrytoidaan sosiaalialan ammattihenkilö (sosionomi), siinä käytetään julkista valtaa (esim. palvelutarpeen arvioinnit, viranhaltijapäätökset mm. asumiseen liittyen). Tehtävä ei sisällä kuitenkaan esimiesvastuuta. 

Projektipäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulutututkinto.

Eduksi katsotaan 
• Sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuuksista annetun lain mukainen sosionomin kelpoisuus.
• Asunnottomuustyön ja asumissosiaalisen työn hyvä tuntemus, hanketyön tuntemus sekä sosiaalihuollon ja -palvelujen asiantuntemus. 
• Tehtävän kannalta oleellisen lainsäädännön, sosiaaliturvan ja palvelujärjestelmän hyvä tuntemus. 
• Kokemus sosiaalialan tai asunnottomuustyön asiantuntijatehtävistä, hanketyöhön katsova kokemus katsotaan eduksi.  
• Suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito, muu kielitaito katsotaan eduksi

Projektipäällikön määräaikainen virka ilmoitettiin haettavaksi Tampereen kaupungin ulkoisessa haussa, mol.fi - ja tampere.fi- internetsivuilla sekä virallisella ilmoitustaululla. Hakuaika oli 17.10. – 31.10.2022.

Virkaa haki määräajassa yhdeksän (9) henkilöä. Yksikään hakija ei toimittanut hakemustaan myöhässä, eikä kukaan peruuttanut hakemustaan. Hakijoista kahdeksan (8) täytti kelpoisuusvaatimukset. Vs. palvelupäällikkö sekä kehittäjä-sosiaalityöntekijä haastattelivat kolme (3) hakijaa. Ei soveltuvuusarviointia

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja soveltuvaan kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi tehtävässä vaadittu osaaminen, vuorovaikutustaidot sekä haastattelussa saatu vaikutelma, hakijoista sosionomi (AMK) Elina Karri oli tehtävään soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:
Toimintayksikkö: Aikuisten sosiaalipalvelut
Vakanssinumero: M-vakanssi
Virkanimike: Projektipäällikkö
Esihenkilö: Palvelupäällikkö
Virkaehtosopimus: SOTE-sopimus (kunnallinen virka-ja työehtosopimus) 
Hinnoittelu: Hinnoittelematon 99999999
Esihenkilöasema: Ei
Työaikamuoto: Yleistyöaika
Säännöllinen työaika: 38,25 h/vko
Palkkakustannukset: Tili 401100, kustannuspaikka 122110

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta

Palvelujohtajan päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu sosiaali-​ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 12.8.2022 § 58,​ toimintasäännön delegointimatriisi.

Päätös

Sosionomi (AMK)  Elina Karri otetaan projektipäällikön määräaikaiseen virkaan ajalle 1.12.2022 – 29.12.2023 kolmen (3) kuukauden koeajalla. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Määräaikaisuuden peruste: hanketyö.

Virantoimituksen alkamispäivä on 1.12.2022

Viranhoitopaikka palvelussuhteen alkaessa: Sarviksen sosiaaliasema

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa hyväksyttävä lausunto terveydentilan tarkastuksesta. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku 7 §)

 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

 Palvelujohtaja Maritta Närhi