§ 180 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välisen tietoaineistojen siirtosopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8567/07.01.03/2022

Päätöspäivämäärä

19.12.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Asiakirjahallintopäällikkö Saija Kirkkola, puh. 040 801 6120, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hallintojohtaja Jukka Varonen:

Laissa sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta säädetään, että kunnan järjestämisvastuulle kuuluvassa toiminnassa syntyneet asiakas- ja potilasasiakirjat ja niihin liittyvät hallinnolliset asiakirjat, kunnan hallinnassa olevat yksityisiltä palveluntuottajilta siirtyneet asiakas- ja potilasasiakirjat, kunnan sivistystoimen järjestämässä opiskeluhuollossa syntyneet kuraattorien asiakirjat sekä kunnan pelastustoimen asiakirjat siirtyvät sen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen palveluiden järjestämisestä vastaavalle toimivaltaiselle viranomaiselle, jonka alueeseen kunta kuuluu. Siirto koskee vain hyvinvointialueelle siirtyviä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviin liittyviä asiakirjoja, joita ei ole arkistoitu.

Tietoaineistojen siirto toteutetaan edellä mainitun lain 64 §:n perusteella ja lisäksi noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Hyvinvointialueiden tietoaineistojen siirto-ohjeita niiltä osin, kuin oheisessa sopimuksessa liitteineen ei ole toisin sovittu. Sopimuksen liite 1 Analogisen ja digitaalisen tietoaineiston siirtoluettelo, jossa luetellaan lisäksi kaikki siirtyvät ja yhteishallinnan piiriin kuuluvat aineistot, täydentyy työn edetessä. Päätöksen liitteenä on liitteestä 1 päätöksentekopäivän 16.12.2022 versio.

Sopimuksessa sovitaan hyvinvointialueelle siirrettävistä ja sopimusosapuolien yhteishallintaan jäävistä analogisista ja digitaalisista tietoaineistoista, keskeneräisten asioiden siirrosta kaupungin päätöksentekojärjestelmästä hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmään, kaupunginarkistoon siirrettävän aineiston siirtoaikataulusta, tietojen säilyvyydestä, käytettävyydestä sekä tuhoamisesta, tietosuojasta sopimuksen alaisten tietojen osalta ja tietopalvelusta.

Hallintosäännön 36 § 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välinen sopimus tietoaineistojen siirrosta hyväksytään. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään asiakirjahallintopäällikkö Saija Kirkkola ja hänet oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala