§ 114 Viikinsaaren kesäteatterin näytöksen hankinta vuonna 2023 Sivistyspalveluille

Lataa  Kuuntele 

TRE:8762/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

21.12.2022

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, puh. 050-411 3033 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki painottaa strategiassaan tekeviä yhteisöjä ja yhteisöllisyyden kautta saavutettavaa hyvinvointia, innovatiivisuutta ja luovuutta. Tampereen kaupungin henkilöstön työhyvinvoinnin ja uudistumiskyvyn tukeminen on myös osa kaupungin strategiaa ja henkilöstön kehittämisen näkökulmasta tätä pyritään edistämään mm. yhteisöllisyyden kokemuksen vahvistamisella. Samalla pyritään vahvistamaan kaupungin houkuttelevuutta työnantajana.

Tampereen kaupungin Kulttuurin palveluryhmä ostaa ennakkoon Viikinsaaren kesäteatteri säätiö sr:ltä esityskaudelta 2023 yhden näytöksen kesän teatteriesityksiin. Liput kohdennetaan erikseen määriteltävällä tavalla kaupungin henkilöstölle työhyvinvointia lisäämään. Hankinnalla pyritään vastaamaan kaupunkistrategian elämystalouden kehittämisohjelman mukaisesti myös Tampereen luovien alojen vahvistamiseen. 

Valtionavustuksia ei myönnetä kesäteatteritoimintaan, eikä kaupunki avusta Viikinsaaren kesäteatteria. 

Ennakko-osto on luonteeltaan pienhankinta, koska hankinnan arvo jää alle julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397 /2016) kansallisen kynnysarvon. Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan pääsääntöisesti maksut suoritetaan toteutuneiden ja hyväksyttyjen suoritteiden perusteella. Valtiontuen näkökulmasta tuki muodostuisi ainoastaan kohdennetun oston ja maksuhetken sekä palvelun saamisen välisestä koron määrästä. Vaikka osto tehdään ennakolta,  ei osto vaikuta jäsenvaltioiden väliseen kauppaan,  eikä vääristä tai uhkaa vääristää kilpailua. Lisäksi toimen vastikkeellisuuden vuoksi ostoa ei voida katsoa valtiontueksi EU:n valtiontukisäännösten perusteella.

Päätösvallan peruste: Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö, delegointimatriisi

Päätös

Viikinsaaren kesäteatterilta ostetaan ennakkoon esityskaudelta 2023 yksi näytös kaupungin henkilöstölle. Oston arvo on 19 500 euroa ja se maksetaan kustannuspaikalta 137005,  Kulttuurin palveluryhmä, hallinto.

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen