§ 323 Sähköbussin hankinta Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:3053/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

30.11.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Matti Heikkilä, puh. 040 806 2371, etunimi.s.sukunimi@tampere.fi, hankintasuunnittelija Piritta Simonen, puh. 040 868 7664, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Hervannan kampuksen logistiikka-alalle hankittavasta sähköbussista. Kyseessä on kertahankinta. 

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 § mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 21.6.2022 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Määräaikaan 27.7.2022 klo 12.00 mennessä ei saapunut yhtään tarjousta. Hankintalain (1397/2016) mukaan hankintayksikkö voi valita menettelytavaksi suorahankinnan, jos hankintalaissa säädetyt edellytykset täyttyvät. Hankintalain 40 §:n 2 momentin 1 kohdan mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos avoimessa tai rajoitetussa menettelyssä ei ole saatu lainkaan osallistumishakemuksia tai tarjouksia taikka sopivia osallistumishakemuksia tai tarjouksia; lisäedellytyksenä on, että alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

Koska yhtään tarjousta ei saapunut, voi hankintayksikkö edellä mainitun perusteella aloittaa suorahankintamenettelyn valitsemansa toimittajan kanssa. Edellytyksenä on lisäksi, että toimittaja täyttää tarjouspyynnössä tai hankintailmoituksessa asetetut vaatimukset.

Hankintayksikkö on pyytänyt tarjousta Volvo Finland Oy:ltä (Y-tunnus 0988022-7). Volvo Finland Oy:ltä on saatu 21.11.2022 tarjous käytetystä täyssähköbussista Volvo 7900E, alustanumero  204091. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on yhteensä 295 800 euroa.

Ajoneuvo myydään tämän hetkisessä kunnossa ja varusteilla. Ajoneuvo tarkistetaan ennen toimitusta ja mikäli varusteet tai laitteet eivät toimi, toimittaja korjaa ne käyttökuntoon. Toimittaja tekee ajoneuvoon luovutushuollon ennen toimitusta ja toimittaa ajoneuvon katsastettuna ja rekisteröitynä.

Volvo Finland Oy:n tarjous arvioitiin laadultaan ja hinnaltaan hyväksyttäväksi. Esitetään sähköbussi hankittavaksi Volvo Finland Oy:ltä. Ajoneuvon toimitusaika on tammi-helmikuussa 2023. 

Hankinta toteutetaan Kuntarahoitus Oyj:n leasingrahoituksella.  ​

Volvo Finland Oy on toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 § :ssä mainitut selvitykset ja todistukset ja täyttää tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle esitetyt vaatimukset.

​Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. 

Hankinnan valmistelijoina toimivat Tredusta koulutuspäällikkö Matti Heikkilä, koulutuspäällikkö Sami Huntus ja hankintasuunnittelija Piritta Simonen. ​

​Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii koulutuspäällikkö Matti Heikkilä.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Sopimus Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampukselle logistiikka-alalle hankittavasta sähköbussista tehdään esityksen mukaisesti Volvo Finland Oy:n (Y-tunnus 0988022-7) kanssa.

Hankinnan kohteena on täyssähköbussi Volvo 7900E, alustanumero 204091, jonka arvonlisäveroton kokonaisarvo on 295 800 euroa.

Hankinta toteutetaan Tampereen kaupungin leasingrahoituskumppanin Kuntarahoitus Oyj:n leasingrahoituksella. 

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään koulutuspäällikkö Matti Heikkilä.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari