Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 19.12.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 115 Tampereen Vesi Liikelaitoksen selonteko sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä 

TRE:239/00.05.00/2022

Valmistelija

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela,​puh. 040 556 0604,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hallintosäännön 84 §:n (uusi hallintosääntö astuu voimaan 1.1.2023) mukaan johtokunnat vastaavat tehtäväalueensa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä, toimeenpanon valvonnasta ja tuloksellisuudesta. Johtokunnat raportoivat kaupunginhallitukselle sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä.

Kaupunginhallituksen on toimintakertomuksessaan annettava selonteko, miten sisäinen valvonta ja siihen liittyvä riskienhallinta on järjestetty, onko valvonnassa havaittu puutteita kuluneella tilikaudella ja miten sisäistä valvontaa on tarkoitus kehittää voimassa olevalla taloussuunnittelukaudella.

Sisäisen valvonnan tarkoituksena on varmistaa, että toiminta on taloudellista ja tuloksellista, päätösten perusteena oleva tieto on riittävää ja luotettavaa, että lakeja, viranomaisohjeita ja toimielinten päätöksiä noudatetaan ja että omaisuus ja voimavarat turvataan.

Tampereen Vesi Liikelaitoksen laatima selonteko sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä on liitteenä. Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtoryhmä on käsitellyt selonteon sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä sekä itsearvioinnin. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan itsearviointi esitetään kokouksessa. Kaupungin ohjeistuksen mukaan kriittiseen infraan ja huoltovarmuuteen liittyviä asiakirjoja ei liitetä kokousaineistoon.

Kokonaisarviona Tampereen Vesi Liikelaitoksen johto lausuu, että sen sisäinen valvonta on pääosin hyvällä tasolla. Merkittäviä sisäisen valvonnan puutteita ei ole todettu.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta hyväksyy sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteon.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sisäinen tarkastus