§ 134 Lehtorin virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6826/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

28.11.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutusjohtaja Virpi Siiranen, puh. 040 441 8823, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484  3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tredulla on valtakunnallinen urheiluoppilaitostehtävä. Urheilijoiden ammatillisen koulutuksen päätavoitteena on ammatillisen koulutuksen ja huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen. Tehtävää on hoidettu Tredussa määräämällä urheilukoordinaattorin tehtävät liikunnan ja terveystiedon lehtorille määräaikaisena. Urheilukoordinoinnin lehtorin tehtävä on vakiintunut ja sen hoitaminen määräaikaisena ei ole enää tarkoituksenmukaista. 

Urheilukoordinaattorina toimivan lehtorin tehtävänä päivittäisvalmennuksen ydintoimintojen käytännön organisointi oppilaitostasolla, opintojen henkilökohtaistaminen ja tukeminen sekä laajamittainen sidosryhmäyhteistyö olosuhteiden ja asiantuntijapalvelujen järjestämiseksi. Lisäksi tehtävään sisältyy valmennusvastuuta ja opiskelijoiden opintojen arviointia. Tehtävä edellyttää huippu-urheilun vaatimusten, toimintatapojen ja -ympäristön tuntemusta.

Urheilukoordinaattorina toimivan lehtorin tärkeimpiä verkostokumppaneita ovat Tredun opettajien lisäksi Tampereen urheiluakatemia, Sammon keskuslukio, Suomen Olympiakomitea, 14 muuta ammatillista urheiluoppilaitosta, Tampereen alueen urheiluseurat sekä urheilun valtakunnalliset lajiliitot.

Lehtori virantoimitusvelvollisuutta muutetaan 1.1.2023 alkaen siten, että hänen tehtävänään on toimia lehtorina, jonka pääasiallisena tehtävänä on urheiluoppilaitostoimintaan liittyvät urheilukoordinaattorin tehtävät. Virantoimitusvelvollisuuden muutoksesta ei aiheudu muutoksia palvelussuhteen ehtoihin.

Lehtorille on varattu tilaisuus tulla kuulluksi. Kuulemistilaisuus järjestettiin 24.10.2022. Hän antoi suostumuksensa virantoimitusvelvollisuuden muutokseen.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 51 §:n nojalla palvelualueen johtaja tekee päätöksen.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 §:n mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

Päätös

Lehtorin virantoimitusvelvollisuutta muutetaan suostumuksen mukaisesti  1.1.2023 alkaen siten, että hänen tehtävänään on toimia lehtorina, jonka pääasiallisena tehtävänä on urheiluoppilaitostoimintaan liittyvät urheilukoordinaattorin tehtävät. Virantoimitusvelvollisuuden muutoksesta ei aiheudu muutoksia palvelussuhteen ehtoihin.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen