§ 183 DigiOne-yhteistyösopimusta muuttavan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6449/02.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

20.12.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081 ja tietohallintopäällikkö Arto Kahila, puh. 050 372 5084, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari ja tietohallintopäällikkö Arto Kahila:

Tampereen kaupunki liittyi Tampereen,​ Vantaan,​ Espoon,​ Oulun ja Turun kaupunkien sekä Kuntien Tiera Oy:n välisen DigiOne-hankkeen ​yhteistyösopimukseen konsernijohtajan päätöksellä 2.11.2020 § 123. Myöhemmin sopimukseen ovat liittyneet Lahti ja Jyväskylä. Yhteistyösopimusta on muutettu konsernijohtajan päätöksellä 15.12.2020 § 152 ja sitä on täydennetty vaikutteisten palvelujen kehitystyötä koskevalla sopimuksella (konsernijohtaja 17.1.2022 § 5).

Hanke on edistynyt pääsääntöisesti hyvin. Onnistuneiden kilpailutusten ansiosta kumppaneiksi on saatu neljä alansa edelläkävijäyritystä (Beanbakers, Fujitsu, Hailer, Untis). Näiden neljän yrityksen ja DigiOnen oma määrittely- ja kehitystyö ovat edenneet hyvin vuoden 2022 aikana. Perusopetuksen osalta kehitystyö etenee aikataulussa ja kaikkien edelläkävijäkuntien pilottikoulut ottavat uudet palvelut käyttöön lukuvuonna 2023-2024. Lukion osalta kehitysaikataulua on päätetty pidentää palveluiden laadun varmistamiseksi.

Hanke tulee viivästymään yhteistyösopimuksen mukaisesta aikataulusta ("DigiOne luovutettu vuoden 2023 aikana") ja tarvitsemaan lisärahoitusta. Edelläkävijäkuntien ulkopuolelta lisärahoitusta ei ole mahdollista saada. Hankkeen viivästymisen ja lisärahoitustarpeen takia yhteistyösopimuksen osapuolet ovat käyneet yhteistyösopimuksen mukaiset muutosneuvottelut.

Saavutetun neuvottelutuloksen mukaisessa muutossopimuksessa yhteistyösopimukseen tehdään muutoksia mm. hankeajan pidentämiseen ja hankkeen sisällön supistamiseen sekä sen myötä ylläpitomaksujen perusteisiin, Tieralle maksettavan ylläpitomaksun määräaikaiseen korottamiseen tuotantokäytön viivästymisestä aiheutuvien kulujen kompensoimiseksi, palvelualustan osakokonaisuuksien luovuttamiseen Tieralle, edelläkävijäkuntien oikeuksiin palvelualustan kehitysversion käyttöön, pakollisen liittymismaksun muutokseen ja siihen liittyvään lisärahoitukseen sekä Vantaan edelläkävijäpalautuksen korottamiseen.

Yhteistyösopimusta sovelletaan neuvotteluvelvoitteen osalta, jos DigiOne-hanketta ei saada valmiiksi nyt tehtävän muutossopimuksen mukaisella lisäajalla ja -rahoituksella. Jos hanke keskeytyy tai yhteistyösopimus puretaan Vantaan kaupungista riippumattomasta syystä ennen kuin edelläkävijäpalautukset on maksettu kokonaan, muut edelläkävijäkunnat vastaavat pakollisten liittymismaksujensa suhteessa Vantaalle hankkeen kustannuksista tai maksamattomista edelläkävijäpalautuksista, ja Vantaa vastaa tällöin oman pakollisen liittymismaksunsa osuudella hankekustannuksista tai maksamattomasta edelläkävijäpalautuksesta.

Hallintosäännön 36 §:n 27)-​kohdan mukaan konsernijohtaja päättää yhteishankittavista tuoteryhmistä ja tuotteista sekä niihin liittyvistä  toimintatavoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista sekä 31)-​kohdan mukaan sopimusten hyväksymisestä,​ ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Liitteenä oleva DigiOne-​yhteistyösopimusta muuttava Tampereen kaupungin sekä​ Vantaan,​ Espoon,​ Jyväskylän, Lahden, Oulun ja Turun kaupunkien sekä Kuntien Tiera Oy:n välinen sopimus hyväksytään.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään johtaja Lauri Savisaari.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala