§ 60 Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö 1.1.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:8514/00.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

22.12.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Pirjo-​Liisa Länkinen,​ p. 040 801 6082,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Sivistyspalvelujen johtaja Lauri Savisaari,​ p. 040 801 6081,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja vastaa palvelualueensa johtamisesta Tampereen kaupungin hallintosäännön ja konsernihallinnon toimintasäännön mukaisesti. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen palveluryhmät ovat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, perusopetuksen, liikunnan ja nuorison sekä kulttuurin palveluryhmät. Kulttuurin palveluryhmään kuuluu Sara Hildénin taidemuseo, josta määrätään Sara Hildénin taidemuseon johtosäännössä. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen yhteiset palvelut ovat kaupunkitasoisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden tuen koordinointi, yksityisen varhaiskasvatuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelujen valvonta ja ohjaus, kehittämisen kokonaiskoordinaatio, palveluverkkosuunnittelu sekä yhdyspintatyön koordinaatio.  

Perusopetuksen rehtoreiden johtamiskokonaisuutta on uudistettu vuoden 2022 aikana. Uudistuksen tavoitteena on selkeyttää koulujen sisäistä vastuunjakoa ja sujuvoittaa koulun henkilöstön osalta päivittäisjohtamista esihenkilöiden pienemmällä alaismäärällä.

Lisäksi palvelualueen organisaatioon kuuluvat sivistyspalvelujen henkilöstöhallinto ja taloushallinto, joiden organisaatiorakennetta on uudistettu vuoden 2022 aikana. 

Tampere Junior -kehitysohjelma on osa sivistyspalvelujen kokonaisuutta 1.1.2023 alkaen. 

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö 37 §, Palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta palvelueluaeen toimintasäännöstä.

 

Päätös

Liitteenä oleva sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö ja sen liite (delegointimatriisi) hyväksytään tulevaksi voimaan 1.1.2023 alkaen.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari