§ 135 Tampereen audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen vaikuttavuusarvioinnin hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:8142/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

2.12.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Asiakkuuspäällikkö Maiju Viiki, puh. 040 646 2841, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 040 029 7956, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallituksen ohjaama Elämystalouden kehitysohjelma toteutetaan vuosien 2022–2025 aikana. Ohjelman painopisteitä ovat osaamisen kehittämisestä osaamiskeskittymäksi, muuttuvasta toimintaympäristöstä uutta liiketoimintaa sekä tapahtumista ja elämyksistä kestävää vetovoimaa. kehitysohjelman visiona on, että Tampere tunnetaan kansainvälisen tason luovien alojen ja elämysteollisuuden keskittymänä.

Elämystalouden kehitysohjelman keskeisenä toimenpiteenä on edistää audiovisuaalisen alan infrastruktuuri- ja liiketoimintakehitystä. Tampereen kaupunki on aikaisemmin ottanut käyttöön AV-alan tuotantokannustimen vuonna 2018, jonka tavoitteena on ollut vauhdittaa Tampereen seudulla toteutettavia tuotantoja. Elokuva- ja TV-tuotannoilla on todettu olevan positiivinen vaikutus niin aluetalouteen kuin kaupunkien vetovoimaan. AV-ala on elinkeinona Tampereelle tärkeä ja tuotannot työllistävät alueella suoraan ja välillisesti.

Tuotantokannustimen jatkokehittämistä varten Tampereen audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen vaikuttavuusarvionti hankitaan Owal Group Oy:ltä (Y-tunnus 2520269-6). Hankinnan arvonlisäveroton hinta on 18 000 €. Kyseessä on EU-kynnysarvon ja kansallisen kynnysarvon alittavan palvelun hankinta eli ns. pienhankinta. Hankinnan hinta ei ylitä kansallisen hankintalainsäädännön kilpailutusrajaa.  Owal Group Oy asiantuntijaorganisaatio, jonka erikoisalaa on strategisen tiedon analysointi ja tiedon jalostaminen päätöksentekoa palvelevaan muotoon.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

 

Päätös

Tampereen kaupunki hankkii Owal Group Oy:ltä (Y-tunnus 2520269-6) Tampereen audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen vaikuttavuusarvioinnin osana Elämystalouden kehitysohjelmaa.

Hankinnan arvonlisäveroton hinta on 18 000 euroa. Hankinnan kustannukset maksetaan Elämystalouden kehitysohjelman kustannuspaikalta 154031.

Hankinnasta tehdään hankintasopimus. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu. Muussa tilanteessa tilaus voidaan tehdä, kun hankintapäätös on lainvoimainen. 

 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen