§ 167 Vieraanvaraisuuden osoittaminen Pirkanmaan Leipomot ry:lle 28.1.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:7380/00.04.02/2022

Päätöspäivämäärä

23.12.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintakoordinaattori Erika McSherry, p. 040 758 1724, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, p. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan Leipomot ry (aiemmin Tampereen ja sen ympäristön leipomoliikkeiden yhdistys) on perustettu 14.7.1942. Nykyään jäseninä on 20 pirkanmaalaista leipomoyritystä. Jäsenmäärää on tarkoitus kasvattaa vuoden 2023 aikana. Suunnitteilla oleviin yhdistyksen 80-vuotisjuhliin kutsuttavat edustavat kaikkia alan yrittäjiä Pirkanmaalta, sekä edustajia myös Suomen Leipuriliitosta. Tampereen seudulla leipä on ollut aina arvossaan. Osuvasti on sanottu, että kaupunkimme kasvu on nojannut kahteen perusvoimaan: Tammerkoskeen, joka on pyörittänyt tehtaita ja rievään, joka on antanut voimaa tehtaiden työntekijöille. Pirkanmaan nousu merkittäväksi talousalueeksi ja Tampereen kasvu sen pääkaupungiksi on ollut näyttävä. Vireää kehitystä on myös edustanut tänne syntynyt leipomoteollisuus. Lähtölaukauksen yhdistyksen perustamiselle 80 vuotta sitten antoi kohonneet raaka-aine- ja lämmityskustannukset. Oli sota-aika ja oltiin hintasäännöstelyn kourissa. Yhdistys alkoi ajamaan jäsenten etuja mm. kansanhuoltoministeriön kanssa. Toimintaa on järjestetty mm. yhteistyössä Suomen Leipätiedotus ry:n avulla, Tampereen Keskustorin leipäpäivä, sekä yritysvierailuilla ja yhteisillä messumatkoilla. Pirkanmaan Leipomot ry anoo kaupungin vastaanottoa Raatihuoneella 28.1.2023 juhlavuoden kunniaksi.

 

Myöntämisperusteet:
-merkittävä tamperelainen tai valtakunnallinen yhteisö viettää merkkivuottaan. Pääsääntöisesti ensimmäinen vieraanvaraisuus voidaan myöntää 50 vuotta täyttävälle yhteisölle.
(Vieraanvaraisuuksien ja huomionosoitusten periaatteet Tampereen kaupungilla)

Hallintosäännön 34 § kohtien 7 ja 10 mukaisesti pormestari päättää kaupungin edustustilaisuuksien ja juhlaliputuksen järjestämisestä sekä vieraanvaraisuuden periaatteista sekä kaupungin edustustilojen käytöstä.

Päätös

Pirkanmaan Leipomot ry:n 80-vuotisen toiminnan kunniaksi tarjotaan kaupungin vastaanotto Raatihuoneella 28.1.2023.

Vastaanoton kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113272 Raatihuone.

Kaupungin emäntä / isäntä vahvistetaan lähempänä tilaisuuksien ajankohtaa.

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen