§ 128 Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesien johtamisen järjestelyt: automaatiotöiden hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3196/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

14.12.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Projekti-insinööri Jenni Parviainen, puh. 040 485 6336, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604,  etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Raholan jätevedenpuhdistamolla on ajoittain ongelmia ympäristöluvan lupaehtojen saavuttamisessa, kun puhdistamon tulokuormitus ja etenkin biologisen vaiheen kuormitus ylittää mitoituksen runsaiden sateiden tai sulamisvesien aikaan. Puhdistamon kuormitusongelman ratkaisemiseksi Tampereen Vesi hankki vuokralaitteiston ohitusvesienkäsittelylle.            

Ohitusvesien johtamisen järjestämisestä on tehty automaatiota koskevat suunnitelmat, joiden perusteella automaatiotöistä on pyydetty tarjousta Insta Automation Oy:lta 24.11.22. Insta Automation Oy on jättänyt tarjouksen 28.11.2022 (Tarjous nro: 53810 81103 - 2248 / TLä).

Insta Automation Oy:n tarjous Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesien johtamisjärjestelyiden automaatiotöiden on 35.900,00 euroa (alv 0%). Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesien johtamisjärjestelyiden automaatiotyöt on pienhankinta, joka alittaa erityisalojen hankintalain kynnysarvon.

Hankinnan perusteena on aikaisemman toimituksen/laitteiston korvaaminen ja laajentaminen. Nykyinen prosessiautomaatiojärjestelmä on Insta Automation Oy:n toimittama ja ylläpitämä. Ohitusvesien johtamisen järjestelymuutos edellyttää nykyisen prosessiautomaatiojärjestelmän muuttamista ja laajentamista sekä automaatiojärjestelmän komponenttien että automaatio-ohjelmoinnin osalta. Ohitusvesien käsittelystä aiheutuvat prosessiautomaation muutokset ja laajennukset tulee voida liittää saumattomasti osaksi nykyistä automaatiojärjestelmää. Koska kyseessä on vanhan järjestelmän korvaaminen ja laajentaminen, on kokonaistaloudellisempaa teettää työ sen alkuperäisellä toimittajalla. Tästä syystä hankinta tehtiin yhden tarjouksen perusteella.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesien johtamisjärjestelyiden automaatiotyöt Insta Automation Oy:n (y-tunnus 0680536-0) tarjouksen (28.11.22, 53810 81103-2247 / TLä) mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 35.900,00 euroa. Kyseessä on hankinta yhden tarjouksen perusteella. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela