§ 339 Päätoimisen vakituisen tuntiopettajan (ravintola- ja catering-ala) ottaminen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Pyynikin kampukselle 9.1.2023 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7590/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

13.12.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Johanna Ojamäki, puh. 040 8016792, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Pyynikin kampuksella on ollut 2. - 16.11.2022 välisenä aikana julkisesti haettavana päätoimisen tuntiopettajan (ravintola- ja catering-ala) vakinainen virkasuhde.

Hakukoodi TRE-01-2602-22. Hakukanavat olivat mol.fi, tampere.fi, kuntarekry.fi, oikotie.fi ja twitter.fi.

Tuntiopettajan tehtävänä on ravintola- ja catering-alan tutkinnon laaja-alainen ja työelämälähtöinen opetustyö englannin ja suomen kielellä. Tehtävä sisältää mm. asiakaspalvelu- ja myynti, annosruokien- ja juomien tarjoilu, ravintolan salitoiminnot, juomien myynti ja tarjoilu sekä ravitsemispalveluissa toimiminen tutkinnon osien opetusta sekä näyttöjen ohjausta ja arviointia sekä yksilöllisten opintopolkujen suunnittelua.  

Tehtävässä edellytetään ajan tasalla olevaa käytännön ammattiosaamista opetettavista aihealueista englannin ja suomen kielellä sekä digitaalista työvälineosaamista ja vahvaa taustaa ravintolamaailmasta. Tehtävässä edellytetään kokemusta ravintolan salitoimintojen hoitamisesta ja liiketoimintaympäristössä tapahtuvan oppimisen ohjaamisesta. Tehtävässä edellytetään alkoholilainsäädännön ja anniskeluun liittyvien sisältöjen hallitsemista. Valittavalla henkilöllä tulee olla pätevyys sekä ravintola ja catering-alan osa-alueilta ja aiempaa ammatillista opettajakokemusta. Tehtävässä tarvitaan osaamista kehittää opetusta ja työelämäyhteistyötä.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 mukaan.

Eduksi katsotaan Pirkanmaan alueen työelämätuntemus ja digitaalisten oppimisympäristöjen tuntemus sekä hyvät vuorovaikutus- ja tiimityötaidot sekä kyky kohdata erilaisia oppijoita. Lisäksi eduksi katsotaan suoritettu hygieniapassi, ajokortti sekä oman auton käyttömahdollisuus.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.

Tehtävään valitun on esitettävä työterveyshuollon hyväksymällä lääkärintodistuksella, että hän on terveytensä puolesta sopiva tehtävään.

Tehtävään haki määräajan puitteissa 14 hakijaa. Hakijoista kahdeksan (8) täytti tehtävän edellyttämät kelpoisuusehdot. 

Haastatteluihin kutsuttiin neljä (4) hakijaa. Haastattelut pidettiin 30.11. - 1.12.2022. Haastattelijoina toimivat koulutuspäällikkö ja kaksi lehtoria.

Kelpoisuuden, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään esitetään valittavaksi restonomi AMK, ammatillinen opettaja *********. 

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:
Toimintayksikkö: 134598
Vakanssinumero: 50047640
Virkanimike: Tuntiopettaja
Asema: Muu
Esihenkilö: Koulutuspäällikkö Johanna Ojamäki
Virkaehtosopimus: OVTES osio C
Hinnoittelu: 4 11 07 00 2
Esihenkilöasema: Ei
Työaikamuoto: Kokoaikaisen tuntiopettajan vuosityöaika on 1500 tuntia vuodessa eli keskimäärin 37,5 tuntia viikossa. Palkka, työaika ja kustannusten jako vahvistetaan työaikasuunnitelman mukaan perusteena OVTES ja kelpoisuusasetus 1998/986.

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vapaajaksot ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 (toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus - henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.8.2022 alkaen).

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku 7 § (Terveydentilaa koskeva selvitys).

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 § (Työnantajan velvollisuus pyytää rikosrekisteriote nähtäväksi).

Päätös

Restonomi AMK, ammatillinen opettaja ********* valitaan 9.1.2023 alkaen vakinaiseen päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteeseen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Pyynikin kampukselle.

Pääasiallinen toimipiste palvelussuhteen alkaessa on Santalahdentien toimipiste.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari