§ 114 Informaatiojärjestelmän ratikkarajapinnan ylläpitopalvelun tilaaminen TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8169/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

15.12.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Jukka Puranen, puh. 050 541 1312, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811 477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin ja TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy:n välillä on 21.10.2020 allekirjoitettu palvelusopimus joukkoliikenteen lippu-​,​ maksu-​ ja informaatiojärjestelmäpalveluiden toimittamisesta.

TVV lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy (LMJ) on julkisyhteisöjen omistama IT palvelu-​,​ hankinta-​ ja kehitysyhtiö,​ jonka tarkoitus on omakustannusperiaatteella toimien joko itse tai yhteistyökumppaneiden avulla hankkia,​ ylläpitää,​ kehittää ja hallinnoida yhteisiä henkilöliikenteen lippu-​ ja maksu-​ sekä informaatiojärjestelmiä,​ ja myös muita henkilöliikenteen ja liikkumispalveluiden järjestämiseksi tarvittavia sovelluspalveluita osakkailleen. Tampereen kaupunki on TVV lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy:n osakas. Yhtiö toimii julkisia hankintoja koskevissa säädöksissä tarkoitettuna omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä.

Palvelusopimuksen mukaan uusien palveluiden käyttöönotosta ja lisäämisestä sopimuksen alle, sekä muiden kuin sopimuksessa tarkoitettujen jatkuvien palveluiden tuottamisen osalta noudatetaan tarjous – tilaus -menettelyä.

TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy on 24.3.2022 antanut tarjouksen matkustajainformaatiojärjestelmän ratikkarajapinnan ylläpitotyöstä (muutospaketti CR046). 

Tampereen raitioliikennettä varten on kehitetty joukkoliikenteen informaatiojärjestelmään rajapintakokonaisuus, joka on tarkoitettu palvelemaan tunnistettuja kolmansia osapuolia silloin, kun GTFS Realtime -rajapinnan data ei ole riittävä tietosisältönsä puolesta tai muutoin järkevästi hyödynnettävissä. Tähän rajapintakokonaisuuteen liittyvä toteutustyö on laskutettu Tampereelta toteutuneen työmäärän mukaisesti osana informaatiojärjestelmän muutospakettia CR029. Myös kaupallisen raitioliikenteen alkamisen jälkeen tehty ylläpitotyö on laskutettu muutospaketti CR029:n puitteissa.

Tämä muutospaketti sisältää edellä mainitun rajapintakokonaisuuden ylläpidon kiinteällä kuukausihinnalla. Ylläpito sisältää teknisen ja toiminnallisen valvonnan lisäksi moduulin päivitykset sekä käyttöoikeuksien konfiguroinnin.

Ylläpitopalvelun arvonlisäveroton hinta 1.1.2023 alkaen on 400 euroa per kuukausi.

Mikäli Oulun kaupunki päättää tilata jonkin muutospaketin, Tampereen kaupungin osuus kyseisestä muutospaketista vähenee yhdellä kolmasosalla (1/3).

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​ hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan Joukkoliikenteen informaatiojärjestelmän ratikkarajapinnan ylläpitopalvelu (muutospaketti CR046) TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy:ltä.

Tilauksesta 1.1.2023 alkaen aiheutuva arvonlisäveroton kustannus 400 euroa per kuukausi kohdistetaan Liikenteen ICT-​palvelun jatkuvien palvelujen prr-​osalle J1130_​25.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä