§ 3 Tammelan asukas- ja yrityspysäköintialueen B suunnitelmakartan päivitys

Lataa  Kuuntele 

TRE:7895/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

5.1.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tammelan asukas- ja yrityspysäköintialueen B kadunvarsilta on jouduttu poistamaan kymmeniä pysäköintipaikkoja stadionin remontin aiheuttamien liikennejärjestelyjen takia. Myöskään lopullisessa tilanteessa kadunvarsipaikkojen määrä ei tule lisääntymään. Tämä on tietysti vähentänyt myös asukas- ja yrityspysäköintiluvalla oikeutettuja pysäköintipaikkoja, joita on jo aiemminkin ollut niukasti kysyntään nähden.

Jotta asukas- ja yrityspysäköintiin oikeuttavia paikkoja saadaan alueelle lisää, muutetaan nykyisin maksullisia pysäköintipaikkoja yhdistetyksi asukas- ja yritysluvan kanssa. Näin tehdään Mäkipäänkadulla Kyllikinkadun ja Kullervonkadun välillä sekä Väinölänkadulla Mäkipäänkadun ja Kalevan puistotien välillä.

Lisäksi liikennemerkkejä päivitetään lisäämällä vaikutusalueen nuoli Tammelan koulun seinässä olevaan pysäköintikieltoon selventämään, että kielto koskee vain piha-aluetta eikä kadunvartta. Vellamonkadun alkuun Tammelan puistokadun liittymässä lisätään pysäköintialueen määrämitta "19m" sekä Vellamon päiväkodin eteen muutetaan 30 minuutin kiekkorajoitus olemaan voimassa arkisin klo 6-18 ja maksullinen rajoitus lauantaisin klo 8-16. Lähteenkadun länsipään rajoituksista joudutaan poistamaan mahdollisuus asukas- ja yrityspysäköintiin esille tulleen merkintöjen epäselvyyksien takia. Lisäksi siellä muutetaan kaksi autopaikkaa kokonaan liikkumisesteisen pysäköintipaikoiksi. 

Liikennemerkkimuutokset toteutetaan päivitetyn suunnitelman 1/17105 mukaisesti.

Päätös

Tammelan asukas- ja yrityspysäköintialueen B liikennemerkkimuutokset toteutetaan päivitetyn suunnitelman 1/17105 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell