Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, kokous 15.12.2022

§ 30 Tampereen alueellisen ympäristöterveyden valvontasuunnitelma 2020-2024, päivittäminen vuosille 2023-2024 

TRE:7744/00.01.02/2022

Valmistelija

  • Saarijärvi Paula, Ympäristöinsinööri

Valmistelijan yhteystiedot

Vs. ympäristöinsinööri Paula Saarijärvi, puh. 050 462 0477, vt. terveysinsinööri Paula Saxholm, puh. 050 554 5899, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen ympäristöterveyden valvontasuunnitelma koskee Akaan, Juupajoen, Kangasalan, Oriveden, Pälkäneen, Tampereen, Valkeakosken ja Urjalan ympäristöterveyshuollon toimintaa. 

Ympäristöterveydenhuollon erityislainsäädäntö velvoittaa kuntia laatimaan ja hyväksymään säännöllistä valvontaa koskevan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaan kuuluvat osiot terveydensuojelu, elintarvikevalvonta, tupakkalain valvonta sekä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta ja eläinlääkäripalvelut.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma on laadittu viisivuotiskaudeksi 2020-2024 ja suunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa. Liitteenä olevaan Tampereen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaa vuosille 2020-2024 on tehty päivitys ja täsmennetty vuoden 2023 valvonnan osalta kaikilla osa-alueilla.

Kunnan valvontasuunnitelmassa on otettu soveltuvin osin huomioon kaikkia ympäristöterveydenhuollon toimialoja koskevan ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille 2020-2024. Ohjelman teemana on yhtenäinen valvonta ja yhteistyö.

Elintarvikevalvonnan painopistealueina ovat tiedolla johtaminen ja digitalisaatio, petoksellisen toiminnan torjunta viranomaisyhteistyönä sekä valmius ja kriisinhallinta.

Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin painopisteinä ovat pandemiavalmiuden arviointi ja koronaepidemian opit ympäristöterveydenhuollossa, uudistuneen EU:n eläinterveyssäännöstön ja muun eläintautilainsäädännön toimeenpano sekä epäilyyn perustuvan eläinsuojeluvalvonnan tehostaminen.

Terveydensuojelun valvontasuunnitelman painopisteet ovat toimijoiden omavalvonnan tukeminen sekä elinympäristöterveyden edistäminen ja yhteistyö erityisesti terveysvaikutusten arvioinnissa ja häiriötilanteisiin varautumisessa.

Tupakkalain valvontasuunnitelmassa painopisteenä on omavalvonnan tukeminen sekä laittoman kaupan ehkäisy ja viranomaisten välinen yhteistyö.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Saarijärvi Paula, Ympäristöinsinööri

Tampereen ympäristöterveyden valvontasuunnitelman 2020–2024 päivitys vuosille 2023-2024 hyväksytään.

Valvontasuunnitelma toimitetaan Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirastolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Praktikkoeläinlääkäri Jyrki Haapasalmi oli läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui kokouksesta ennen päätöstä.

Tiedoksi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Merja Bojang, Paula Saarijärvi, Mari Porma

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.