§ 18 Koulutustarkastajan viran määräaikainen täyttäminen Tampereen seudun ammattiopistossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:7946/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

19.12.2022

Päätöksen tekijä

Oppisopimuspäällikkö, Toisen asteen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge,​ puh. 050 540 5309,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge, puh. 050 540 5309, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Koulutustarkastajan tehtävänä on ylläpitää vastuualueensa asiakassuhteita ja vastata osaltaan asiakashankinnasta sekä suunnitella yhdessä opiskelijoiden ja työnantajien kanssa työelämän alueellisiin osaamistarpeisiin vastaavaa oppisopimusmuotoista ammatillista koulutusta ja siihen liittyviä tukipalveluja. Tehtävä on kehittää työelämäpalveluja yhdessä Tredun koulutusalojen ja sidosryhmien kanssa. Koulutustarkastajan vastuulla on suunnitella yksilöllistä työpaikalla oppimista ja järjestää sen mukaiset palvelut, solmia ja hyväksyä oppisopimuksia sekä seurata ja valvoa niiden toteutumista. Lisäksi koulutustarkastaja vastaa vastuualueensa oppisopimuskoulutukseen liittyvistä viranomaistehtävistä, arvioi ja kehittää koulutustoimintaa ja osallistuu oman vastuualueensa oppisopimuskoulutuksen laatutyöhön sekä valmentaa ja ohjaa vastuualueensa opettajia, asiakkaita ja sidosryhmiä.

Koulutustarkastajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi tehtävässä toimiminen edellyttää B-ajokorttia. Tehtävässä eduksi luetaan kokemus oppisopimusten tekemisestä, useamman vuoden työkokemus omalla substanssialalla ja Pirkanmaan elinkeinoelämän tuntemus. Lisäksi tehtävässä arvostetaan pedagogista pätevyyttä, itseohjautuvuutta, asiakalähtöistä ja kehittävää työotetta, organisointikykyä, tarkkuutta sekä hyviä verkosto- ja yhteistyötaitoja.

Koulutustarkastajan virka on ollut haettavana Tampereen kaupungin internet-sivuilla www.tampere.fi, TE-palvelujen verkkosivuilla, KuntaRekryssä (hakuavain TRE:-01-2172-22) ja Aamulehdessä.

Hakuaika oli 16.11.- 29.11.2022. 

Virkaa haki määräajassa yhdeksä (9) henkilöä. Hakijoista seitsemän (7) täytti kelpoisuusvaatimukset. 

Oppisopimuspäällikkö ja koulutustarkastaja haastattelivat neljä (4) hakijaa. Haastattelut järjestettiin 9.12.2022 Teamsissä.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastattelussa saatu vaikutelma, on hakijoista kasvatustieteen maisteri (KM) Kaisa Akbay tehtävään soveltuvin.

Akbay on aiemmin esittänyt rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö: Tredu Pyynikki

Vakanssinumero: 50117796

Virkanimike: koulutustarkastaja

Asema: Muu

Esihenkilö: oppisopimuspäällikkö

Virkaehtosopimus: KVTES

Hinnoittelu: 01ASI040

Esihenkilöasema: Ei

Työaikamuoto: toimistotyöaika

Säännöllinen työaika: 36,25 tuntia/vko

Palkkakustannukset: kustannuspaikka 134960

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa. Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta,​ koska virkasuhde on katkeamaton. Lain kunnallisesta viranhaltijasta 7 § nojalla terveyden tilaa koskevaa selvitystä ei vaadita koska se on toimitettu ja palvelussuhde on jatkunut keskeytyksettä.

Oppisopimuspäällikön päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 1.8.2022 § 69 (toimintasääntö: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöasiat).

Päätös

Kasvatustieteen maisteri (KM) Kaisa Akbay otetaan määräaikaiseen koulutustarkastajan virkaan ajalle 1.1.-31.12.2023 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kehittäminen ja innovaatiotoiminta, oppisopimuspalveluihin.

Määräaikaisuuden perusteena on työn luonne SAP 24. 

Virkasuhteessa ei noudateta kuuden (6) kuukauden koeaikaa, koska palvelussuhde on katkeamaton. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 8 §)

Pääasiallinen toimipiste palvelussuhteen alkaessa on Tredu Kalevan kampus, Santalahdentien toimipiste, toimintoalue 514.

Palvelussuhteen alkaessa tuntimäärän ja palkan perusteena on KVTES, hinnoittelutunnus 01ASI040.

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta,​ koska se on toimitettu aiemmin ja palvelussuhde jatkuu keskeytyksettä.

Lain kunnallisesta viranhaltijasta 7 § nojalla terveyden tilaa koskevaa selvitystä ei vaadita koska se on toimitettu aiemmin ja palvelussuhde jatkuu keskeytyksettä.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Oppisopimuspäällikkö, Liisa Klinge