§ 20 Haka 1 -jäähallin oheisharjoittelutilojen toteutuksen hankinta Tampereen Tilapalvelut Oy:ltä, lisätyö

Lataa  Kuuntele 

TRE:6479/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

21.12.2022

Päätöksen tekijä

Talous- ja hankintavastaava, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehityspäällikkö Markus Joonas, +358 50 3450 705, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, +358 50 564 6637, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hakametsän aluetta on kehitetty urheilu ja liikunta edellä. Kehittäminen edellyttää kaavan luomista alueelle sekä laajoja suunnittelu- ja selvitystoimenpiteitä. Tampereen jäähallin (Haka 1) entiset pääkäyttäjät, liigaseurat Tappara ja Ilves ovat siirtyneet pelaamaan ja harjoittelemaan uudelle Nokia Arenalle, minkä johdosta jäähallin suuret yleisötilat ovat tällä hetkellä pääsääntöisesti käyttämättömiä. Monien urheilulajien tarpeena on oheisharjoitteluun soveltuvat tilat. Tästä syystä Hakametsä Sport Campus -hankkeessa teetetään ns. nopeana kokeiluna jäähalliin oheisharjoitteluolosuhteita, jotka palvelevat laajasti tamperelaisia urheilutoimijoita ja joka antaa kehityshankkeelle lisää informaatiota ja tietoa lopullisen Hakametsä Sport Campuksen kehittämistä varten.

Talous- ja hankintavastaava päätti 19.9.2022 §11 Haka 1 -jäähallin oheisharjoittelutilojen toteutuksen hankinnasta Tampereen Tilapalvelut Oy:ltä. Pohjakerroksen lattiatyöt, putki- ja sähkötöitä ja muita tarvittavia rakennusteknisiä töitä sekä tarvikkeita tilataan lisätyönä 52.000,00 euron arvonlisäverottomaan hintaan.

Tampereen Tilapalvelut Oy on Tampereen kaupungin in house -yhtiö, jolta kaupunki voi hankkia palveluita ilman julkista kilpailutusta. Tampereen kaupungin ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n välillä on toistaiseksi voimassa oleva palvelusopimus (TRE:8100/00.01.06/2021), jolla sovitaan Tampereen kaupungin omistamien tai kaupungin palvelukäyttöön yksityisiltä vuokramarkkinoilta vuokraamien tilojen ja kiinteistöjen ylläpitopalvelujen järjestämisestä. Sopimuksella sovitaan myös Tampereen kaupungin toteuttamien talonrakennusinvestointien hanke- ja rakennuttamispalvelujen hoitamisesta.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hankinnan valmistelijana ja vastuuhenkilönä toimii hankekehityspäällikkö Markus Joonas. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

Päätös

Haka 1 -jäähallin oheisharjoittelutilojen toteutuksen lisätyö tilataan Tampereen Tilapalvelut Oy:ltä (2863261-6). Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään hankekehityspäällikkö Markus Joonas. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 52.000,00€. Kustannukset maksetaan kehitysohjelmat-palveluryhmän projektilta K1540_01795311 Hakametsä Sport Campus. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta