§ 240 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen vammaispalveluissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:8017/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

14.12.2022

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, psykososiaalisen tuen palvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Vs. johtava sosiaalityöntekijä Leena Köykkä, puh 041 730 1322, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Sari Luukkanen, puh. 040 661 7105, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vammaispalveluissa vastataan vammaispalvelulain ja kehitysvammalain mukaisten palvelujen järjestämisestä Tampereen ja Oriveden yhteistoiminta-alueella. Vakanssi sijoittuu vammaispalveluiden palvelutarpeen arvioinnin ja neuvonnan tiimiin, missä vastataan uusien asiakkaiden palvelutarpeen arvioinnista ja hakemusten käsittelystä ja palvelujen järjestämisestä. Tehtäviin kuuluu oikea-aikaisten ja sopivien palvelukokonaisuuksien järjestäminen asiakkaille. 

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusehtona on Suomessa laillistettu sosiaalityöntekijä tai lain 817/2015§12 mukainen sijaispätevyys.  Eduksi katsotaan vammaispalvelulain mukaisten palvelujen ja kehitysvammahuollon hyvä tuntemus ja kyky laaja-alaiseen, itsenäiseen vastuuseen palvelujen kokonaisuudesta. Työskentely toteutuu yhteistyöverkostoissa ja suorissa asiakastilanteissa, joten työntekijältä vaaditaan erinomaisia yhteystyötaitoja sekä selkeää ja hyvää kirjallista ilmaisukykyä. Tehtävään edellytetään liikkumista ja kotikäyntityötä Tampereen kaupungin alueella sekä tarvittaessa Oriveden kaupungin alueella, joten B-ajokortti ja oman auton käyttö katsotaan tehtävän hoidon kannalta eduksi.    

Sosiaalityöntekijän virka on ollut haettavana Tampereen kaupungin internet-sivuilla www.tampere.fi, TE-palvelujen verkkosivuilla, KuntaRekryssä (hakuavain TRE-01-2749-22) ja sosiaalisen median kanavilla. Hakuaika oli 21.11.-5.12.2022.

Sosiaalityöntekijän virkaa haki määräajassa neljä henkilöä. Hakijoista kolme oli laillistettua sosiaalityöntekijää ja yksi hakija täytti sijaiskelpoisuusehdon. Haastatteluun kutsuttiin kaikki laillistetut sosiaalityöntekijät. Haastattelut järjestettiin torstaina 8.12, perjantaina 9.12 ja maanantaina 12.12. Haastattelijoina toimivat vs. johtava sosiaalityöntekijä Leena Köykkä ja koordinaattori Kaisa Pyyny.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma, on hakijoista yhteiskuntatieteiden maisteri Jasmiina Maria Ahvenjärvi tehtävään soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:
Toimintayksikkö: Vammaispalvelut, psykososiaalisen tuen palvelualue
Vakanssinumero: 50058863
Virkanimike:  Sosiaalityöntekijä
Asema: Muu
Esihenkilö: Johtava sosiaalityöntekijä 
Virkaehtosopimus: Sote-sopimus 
Hinnoittelu:  02SOS04A
Esihenkilöasema: Ei 
Työaikamuoto:KVTES liite 18
Säännöllinen työaika: 37,75/vko
Palkkakustannukset: tililtä 401100, kustannuspaikalta 122362

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta.

Palvelujohtajan päätösvalta perustuu sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 31.12.2020 § 81, toimintasäännön liitteen delegointimatriisiin. 

Päätös

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jasmiina Ahvenjärvi otetaan sosiaalityöntekijän virkaan toistaiseksi

Viranhoitopaikka palvelussuhteen alkaessa: Psykososiaalisen tuen palvelulinja, Vammaispalvelutoimisto

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa hyväksyttävä lausunto terveydentilan uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Palvelujohtaja Maritta Närhi