§ 107 Näsisaaren työnaikaisen pumppausjärjestelyn ylläpidon hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3600/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

22.12.2022

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, puh. 050 564 6637 ja rakennuttajainsinööri Petri Leppänen, puh. 050 305 1402, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankekehitysjohtaja Juha Kaivonen, puh. +358406800179, talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, puh. +358505646637, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Näsisaaren vesilupa edellyttää, että täyttöalueen ja rannan välisen vesialueen veden ilmastukseen ja virtauksen tehostamiseen tarvittavat pumppausjärjestelmät on pidettävä tarkoitustaan vastaavassa kunnossa. Työyhteenliittymä Veisu-Tekniikka Oy (0652351-5) ja LK-Urakointi Oy on suorittanut Näsisaareen liittyvän Lielahden voimalaitoksen lauhdeveden imu- ja purkuputken siirtourakan. (Talous- ja hankintavastaava 6.7.2021 §12). Urakkakilpailun tarjouspyynnössä ilmoitetuissa ehdoissa määrättiin, että ”Hankintaan sisältyy tilaajan optioita. Hankintayksikkö voi tehdä suorahankintana kolmen vuoden kuluessa vastaavia suorituksia sisältäviä rakennusurakkasopimuksia tai palveluhankintoja alkuperäisen urakoitsijan kanssa. Tilaaja päättää mahdollisista optiotöistä ja niistä sovitaan urakoitsijan kanssa.”

Vanhaa voimalaitoksen pumppauslinjaa käytetään Näsisaaren työnaikaisen pumppausjärjestelyyn ja pumppausjärjestelmä on yhteydessä voimalaitoksen pumppaamoon. Näsisaaren pumppausjärjestelyn ylläpito vaatii pumppausjärjestelyjen ja paikallisten erityisolosuhteiden tuntemusta. Sopimusurakoitsijoista ei ole toistaiseksi löytynyt kyseiseen ylläpitotyöhön mahdollisia ehdokkaita. Teknisesti ainoa tunnettu ja varmistettu toimija pumppausjärjestelyn ylläpitoon on Lielahden voimalaitoksen lauhdeveden imu- ja purkuputken siirtourakan suorittanut työyhteenliittymän osakas Veisu-Tekniikka Oy.

Veisu-Tekniikka Oy on pyynnöstä 13.12.2022 tarjoutunut yksikköhintaisesti suorittamaan erikseen sovitut alkuperäiseen urakkaan kuulumattomat veden pumppauksen vaatimat ylläpitotyöt, kunnossapidon, rakennustyöt ja hankinnat Näsisaaren ja Paasikiventien väliseen kanavaan veden vaihtuvuuden ja happipitoisuuden varmistamiseksi vesiluvan vaatimusten mukaisesti sekä mahdolliset muut tilaajan osoittamat työtehtävät urakka-alueella vuoden 2024 toukokuun loppuun asti. Luotettava Kumppani -raportti on kunnossa.

Tilaaja pidättää oikeuden toteutuneiden kustannusten tarkemman arvioinnin jälkeen, ja mikäli potentiaalisia toimijoita ylläpitotyöhön löydetään, kilpailuttaa ylläpitotyö.

Asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksentekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Viiden tähden keskusta - kehitysohjelman arkistossa.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

Päätös

Veisu-Tekniikka Oy:ltä (0652351-5) tilataan Näsisaaren työnaikaisen pumppausjärjestelyn ylläpito toteutuneiden yksikköhintojen mukaisesti toistaiseksi ja enintään 2024 toukokuun loppuun asti. Hankinnan arvo on enintään 330.000,00 euroa +alv. Tilaaja pidättää oikeuden keskeyttää sopimus perusteluista ilmenevällä tavalla, mikäli työ on kilpailutettava. Työ alkaa välittömästi ja rakennuttajainsinööri Petri Leppänen oikeutetaan tilaamaan työ, allekirjoittamaan sopimus ja sopimaan työn yksityiskohdista mahdollisine muutoksineen.

Kustannukset maksetaan Hiedanranta -kehitysohjelmaa sitovasta määrärahasta projektilta I1350_0179322214_1 Näsisaaren vesistötäyttö. Laskutusohjeet annetaan erikseen.

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen