§ 118 DigiOne-palvelusopimus Kuntien Tiera Oy:n kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:8304/00.01.06/2022

Päätöspäivämäärä

21.12.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Arto Kahila, puh. 050 372 5084, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 581 1477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Konsernijohtaja päätti 2.11.2020 § 123 Tampereen,​ Vantaan,​ Espoon,​ Oulun ja Turun kaupunkien sekä Kuntien Tiera Oy:n välisen DigiOne-​yhteistyösopimuksen hyväksymisestä. Yhteistyösopimuksella Kuntien Tiera Oy (jäljempänä Tiera) sekä Vantaa, Espoo, Oulu, Tampere ja Turku sopivat DigiOnen toteuttamisesta yhteistyössä. Myöhemmin sopimukseen ovat liittyneet Lahti ja Jyväskylä. 

Yhteistyösopimuksessa on sovittu DigiOnen ylläpito- ja jatkokehitysvastuun siirtymisestä edelläkävijäkunnilta Tieralle ja että Tiera sitoutuu tarjoamaan DigiOnea palveluna kaikille Tieran omistaja-asiakkaille. Edelläkävijäkunnat ovat yhteistyösopimuksessa sitoutuneet käyttämään DigiOnea vuoden 2028 loppuun asti.

Erillisellä palvelusopimuksella Tiera ja edelläkävijäkunnat sopivat DigiOnen tuottamiseen, toimittamiseen ja kehittämiseen liittyvistä yleisistä ehdoista. Kukin edelläkävijäkunnista allekirjoittaa oman, samansisältöisen Palvelusopimuksen Tieran kanssa. Palvelusopimus Tampereen kaupungin ja Kuntien Tiera Oy:n välillä solmitaan Kuntien Tiera Oy:n sidosyksikköaseman perusteella eli kyse on ns. inhouse-hankinnasta.

DigiOne-palvelualustan käyttöönotto tehdään projektina, josta edelläkävijäkunnat ja Tiera sopivat erillisellä käyttöönottoprojektisopimuksella. Palvelun käytön laajentamisen osalta sovitaan tarvittaessa oma käyttöönottoprojektisopimuksensa.

Palvelusopimuksella Tiera ja Tampereen kaupunki sopivat em. asioiden lisäksi DigiOne-palvelun palvelutasoista, raportoinnista, DigiOne-taloudenpidon periaatteista, hinnoista, maksuehdosta sekä muista erikseen määritellyistä ehdoista, joilla Tiera toimittaa DigiOne-palvelua Tampereelle ja muille edelläkävijäkunnille.

Tampereen kaupunki käyttää DigiOne Kasvatuksen ja opetuksen palvelualustaa sekä sen ympärille muodostuvaa ekosysteemiä omana toimintanaan järjestämässä perus- ja lukio-opetuksessa. DigiOnen ylläpitohinnat ovat seuraavat:

  • Perusylläpitomaksu (omat palvelut), 12 euroa/oppija/vuosi,
  • Yhteisten palvelujen ylläpitomaksu: Lukujärjestys, 3,52 euroa/oppija/vuosi,
  • Yhteisten palvelujen ylläpitomaksu: Viestintä, 3,79 euroa/oppija/vuosi,
  • Yhteisten palvelujen ylläpitomaksu: Asiointi, 1 euro/oppija/vuosi.


Velvollisuus perusopetuksen ylläpitomaksujen täysimääräiseen suorittamiseen alkaa käyttöönottoprojektisopimuksessa sovitun mukaisesti ja kuitenkin viimeistään 1.1.2024. Tilaaja suorittaa lukion Oppijoiden osalta ylläpitomaksua vasta siitä hetkestä lukien, kun lukioiden tuotantovaihe on alkanut, kuitenkin viimeistään 1.1.2025 alkaen.

Palvelusopimuksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat vuosikustannukset ovat sitoumuksetta seuraavat:

  • vuonna 2023: 136 339 euroa,
  • vuonna 2024: 365 432 euroa,
  • vuonna 2025: 422 271 euroa,
  • vuonna 2026: 465 932 euroa,
  • vuonna 2027: 465 932 euroa,
  • vuonna 2028: 465 932 euroa.


Palvelusopimuksen arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 2 321 838 euroa sopimuskauden aikana.

Palvelusopimus on määräaikaisena voimassa 31.12.2028 asti. Sopimus jatkuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana ellei Sopijapuoli ole ilmoittanut kirjallisesti toiselle Sopijapuolelle irtisanomisesta viimeistään 31.12.2027. Määräaikaisen kauden jälkeen Tilaajalla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään kahdentoista (12) kuukauden irtisanomisajalla ja Toimittajalla on oikeus irtisanoa sopimus kahdentoista (12) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana sopimus on irtisanottu.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, ​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Juha Salmela. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. 

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta.

Päätös

Sopimus DigiOne Kasvatuksen ja opetuksen palvelualustan ja siihen liittyvän ekosysteemin palvelujen toimittamisesta (DigiOne palvelusopimus) tehdään Kuntien Tiera Oy:n kanssa.

Sopimuksen yhteyshenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava Juha Salmela. 

Sopimus syntyy vasta palvelusopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä