§ 246 Sosiaaliohjaajan viran määräaikainen täyttäminen Asumisen tuen hankkeessa

Lataa  Kuuntele 

TRE:7556/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

19.12.2022

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, psykososiaalisen tuen palvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelupäällikkö Mari Selin-Kivenvuori, puh. 040-6397900, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Palvelujohtaja Maritta Närhi, p. 050 320 6325, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

 Sosiaaliohjaajan tehtävänä vastaa omalta osaltaan asiakkaiden sosiaalihuoltolain mukaisesta palvelutarpeen arvioinnista, palvelujen järjestämisestä ja monialaisesta yhteistyöstä. Sosiaaliohjaaja keskittyy erityisesti vahvistamaan asiakkaan arjenhallintaa ja osallisuutta ja tukee asiakkaita talouden hallinnassa.

Määräaikaisen viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (8 ja 32 pykälän) mukainen sosionomin, geronomin tai kuntoutuksen ohjaajan kelpoisuus. Eduksi katsotaan kokemus asumissosiaalisesta työstä ja sosiaaliohjauksesta aikuisten parissa. 

Sosiaaliohjaajan määräaikainen virka on ollut haettavana Tampereen kaupungin internet-sivuilla www.tampere.fi, TE-palvelujen verkkosivuilla, KuntaRekryssä ja Omat internet-sivut (Suomi), Oikotie (hakuavain TRE-01-2541-22) Hakuaika oli 1.-15.11.2022. 

Virkaa haki määräajassa 8 henkilöä. Hakijoista 5 täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Johtava sosiaalityöntekijä Minna Taipale ja projektipäällikkö Elina Karri haastattelivat kolme hakijaa. 

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista sosionomi (AMK) Margareta Bechinsky tehtävään soveltuvin.

Tiedot määräaikaisen palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö: Asumisen tuen hanke / Nopsajalka -tiimi

Vakanssinumero: 50099008

Virkanimike:  Sosiaaliohjaaja

Asema: Muu

Virkaehtosopimus: SOTE-sopimus

Hinnoittelu:  02SOS050

Esihenkilöasema: Ei 

Työaikamuoto: Yleistyöaika

Säännöllinen työaika: 38,25 tuntia/vko

Palkkakustannukset: tili 401140, kustannuspaikka 122119

Määräaikaisessa virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua määräaikaisen virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Määräaikaisen virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Palvelujohtajan päätäntävalta määräaiseen virkaan ottamisessa perustuu sosiaali-ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 12.8.2022 § 58, toimintasäännön delegointimatriisi.

Päätös

Sosionomi (AMK) Margareta Bechinsky otetaan määräaikaiseen virkaan ajalle 19.12.2022 – 29.12.2023 kuuden (6) kuukauden koeajalla. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Virantoimituksen alkamispäivä on 19.12.2022.

Viranhoitopaikka palvelussuhteen alkaessa: Nopsajalka-tiimi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Palvelujohtaja Maritta Närhi