§ 142 Hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalvelujen jatkohankinta Hansel Oy:ltä Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman toteutuksen tueksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:8678/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

22.12.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö Outi Valkama, puh. 040 801 6423, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 040 029 7956, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallituksen ohjaama Älykaupunki kaupunkilaisille - kehitysohjelma toteutetaan vuosien 2022–2025 aikana. Tampereen strategian ja pormestariohjelman tavoitteiden mukaisesti ohjelmassa keskitytään tekemään kaupungin toiminnasta ja kaupunkilaisten arjesta parempaa hyödyntämällä dataa ihmisten hyväksi eettisesti ja luotettavasti.

Kehitysohjelman tavoitteina on lisätä kaupunkiorganisaation kyvykkyyttä uudistua ihmisten ja yritysten parhaaksi, vahvistaa alueen elinvoimaa ja edistää uuden liiketoiminnan syntymistä datan ja kestävän digitaalisen muutoksen avulla sekä lisätä hyvinvointia arjen sujuvuutta, ennakointia ja toiminnan oikea- aikaisuutta vahvistamalla. Oppiva, dynaaminen ja verkostomainen toteutus on edellytys ohjelman tavoitteiden saavuttamiselle. Kehitysohjelman valmistelun ja toteutuksen kokonaiskoordinaatiosta vastaa Elinkeinopalvelut, mutta toteutus koskettaa laajasti kaupungin eri yksiköitä.

Kehitysohjelmaa toteutetaan valittujen lippulaivahankkeiden kautta, joissa toteutetaan konkreettisista muutostyötä. Hankkeiden tueksi tarvitaan merkittävissä määrin organisaation ulkopuolelta hankittavia asiantuntijapalveluita. Hankintojen toteutus edellyttää alan erityisosaamista sekä nopeaa ja joustavaa toimitusta. Tuomi Logistiikka Oy ei pysty tuottamaan tarvittavaa palvelua aikataulussa eikä kaupungin oma hankintayksikkö ole vielä toiminnassa.

Hansel on tarjonnut hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalveluja kehitysohjelman sisältyvien hankintojen suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi 1.1.- 31.12.2023 väliselle ajalle. Hankittavan palvelun kustannus on 1100 euroa henkilötyöpäivältä, enintään 30 henkilötyöpäivää toimeksiannon aikana. Täten hankinnan arvonlisäveroton enimmäisarvo on 33 000 euroa. Kyse on Hanselin toimintaa säätelevän lain mukaisesta, Hanselin asiakkaille tarkoitetusta toiminnasta.

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa. 

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa. 

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen kaupunki hankkii Hansel Oy:ltä (Y-tunnus 0988084-1)  hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalveluja ajalle 1.1.- 31.12.2023 Älykaupunki kaupunkilaisille - kehitysohjelman toteutuksen tueksi.

Hankinnan arvonlisäveroton hinta on enintään 33 000 euroa. Palvelun kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 154033. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen