§ 4 Vihiojanlahti pohjapato ja lisärumpu, tilaajien välinen sopimus Tampereen kaupunki ja Tampereen seudun Keskuspuhdistamo

Lataa  Kuuntele 

TRE:8750/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

13.1.2023

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajahortonomi Janne Syrjä, puh. 050 501 2597, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Yhteistoimintasopimus PL-9 rakennusurakassa. Sopimuksen sopijaosapuolet 

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy 

Tampereen kaupunki 

Sopijaosapuolet ovat tällä sopimuksella sopineet yhteisistä menettelytavoista, oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät fyysisen verkkoinfrastruktuurin (johtojen, laitteiden ja rakennelmien) yhteiseen rakentamiseen ja ylläpitoon kaupungin omistamilla tai hallitsemilla yleisillä alueilla.

Sopimuksessa sovitaan tilaajien välisestä yhteistyöstä ja kustannustenjaosta. Sopijaosapuolet: Tampereen kaupunki ja Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy. Urakkasopimusvaiheessa ja urakan aikana Tampereen kaupunki ja Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy toimivat urakan tilaajina ja urakkasopimuksen allekirjoittajina. Sopimus astuu voimaan, kun se on allekirjoitettu kaikkien sopimusosapuolten toimesta ja on voimassa toistaiseksi. Sopimus voidaan irtisanoa toiselle sopijaosapuolelle todisteellisesti tiedoksi annnettavalla kirjallisella ilmoituksella. Sopimus lakkaa olemasta voimassa (1 vuoden) kuluttua siitä,​ kun ilmoitus annettiin tiedoksi.

Päätös

Tampereen kaupunki valtuuttaa Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n kilpailuttamaan puolestaan ”PL9 Purkulinja Pyhäjärveen yhteisrakentamishanke” -​nimetyn rakennusurakan toteuttajan ja tekemään hankintapäätöksen sekä hoitamaan kilpailutukseen liittyvät toimenpiteet. 

Tilaajien väliseksi kustannusjaoksi on määritelty seuraavat prosenttiosuudet suunnitelmien perusteella laaditun kustannusarvion mukaisesti:

Keskuspuhdistamo 97,39 %

Kaupunki 2,61 %

Prosenttiosuuksittain jaettavia kustannuksia ovat muun muassa rakennuttajakonsultin kustannukset sekä muut tilaajien yhteiset kustannukset.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen