§ 254 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen työikäisten omatyöntekijäsosiaalityön tiimissä

Lataa  Kuuntele 

TRE:7931/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

19.12.2022

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, psykososiaalisen tuen palvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Vs. palvelupäällikkö Mari Selin-Kivenvuori, p. 040 639 7900, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Palvelujohtaja Maritta Närhi, p. 050 320 6325, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän tehtävänä on toimia sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijänä erityisen tuen tarpeessa oleville asiakkaille. Omatyöntekijä vastaa asiakkaan palvelutarpeen arvioinnista ja palveluiden koordinoinnista, asiakassuunnitelmasta, viranomaispäätöksistä ja psykososiaalisesta tuesta.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (laillistettu sosiaalityöntekijä), sujuva suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito. Eduksi katsotaan kokemus aikuissosiaalityöstä ja kunnallisesta sosiaalihuollosta.

Sosiaalityöntekijän virka on ollut haettavana Tampereen kaupungin internet-sivuilla (www.tampere.fi), TE-palvelujen verkkosivuilla (tyomarkkinatori.fi), Oikotiessä (oikotie.fi) ja Kuntarekryssä (kuntarekry.fi /hakuavain TRE-01-1806-22). Hakuaika oli 17.11.-1.12.2022.

Virkaa haki määräajassa yhdeksän (9) henkilöä. Hakijoista kolme (3) täytti kelpoisuusvaatimukset. Haastattelijoina toimi johtava sosiaalityöntekijä Piia Wallenius, vs. johtava sosiaalityöntekijä Miia Grönberg sekä sosiaalityöntekijä Anuliina Peltola. Tehtävään haastateltiin kolme (3) hakijaa. 

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastattelussa saatu vaikutelma ja arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoistayhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) Erika Nuotio tehtävään soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö: työikäisten omatyöntekijäsosiaalityön tiimi

Vakanssinumero: 50029647

Virkanimike: Sosiaalityöntekijä

Asema: Muu

Esihenkilö: Johtava sosiaalityöntekijä 

Virkaehtosopimus: SOTE-sopimus 

Hinnoittelu: 02SOS04A

Esihenkilöasema: ei 

Työaikamuoto: liite 4

Säännöllinen työaika: 37,75 tuntia/vko

Palkkakustannukset: tili 401100, kustannuspaikka 122119

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Palvelujohtajan päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu sosiaali-ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 12.8.2022 § 58, toimintasäännön liitteen delegointimatriisiin.

Päätös

Yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) Erika Nuotio otetaan sosiaalityöntekijän virkaan toistaiseksi kuuden (6) kuukauden koeajalla. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Viranhoitopaikka palvelussuhteen alkaessa: työikäisten omatyöntekijäsosiaalityön tiimi

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa hyväksyttävä lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Valitun henkilön syntymäaika: 13.03.1994

Palkka virkasuhteen alkaessa: Tehtäväkohtainen kuukausipalkka 3184,29euroa/kk.

Allekirjoitus

Palvelujohtaja Maritta Närhi