§ 25 Tulevaisuuden osaajaksi metsäalalle -projektin toteuttaminen ja tuensiirtosopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5192/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

20.12.2022

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Mari K Nieminen, puh  040 801 6709, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, puh 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen Metsäkeskus on hakenut rahoitusta metsämiesten säätiöltä Tulevaisuuden osaajaksi metsäalalle -hankkeeseen. Hankkeen osatotettajina toimivat 4H-liitto, 2. asteen metsäalan opetusta tarjoavat oppilaitokset, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Etelä-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistys.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa ratkaisuja osaavan työvoiman saannin turvaamiseksi metsäalan monipuolisiin työtehtäviin ja alueen tarpeisiin. Hankkeen toimenpiteillä kasvatetaan metsäalan koulutuksen ja metsäalalla työskentelyn vetovoimaisuutta sekä parannetaan alan imagoa nuorten keskuudessa ja koottan yhteistyöverkostaja Länsi-Suomen alueelle ja tuotetaan metsäinfopaketteja, jotka suunnataan yläkoululaisille ja lukiolaisille. Oppilaitosten roolina on muun muassa yläkoulujen ja lukioiden pilottikurssien suunnittelu ja toteutus, koulutusmaistiaisten kurssisuunnitelmien kokoaminen jaettavaksi valtakunnalliseen käyttöön, koulutusmaistiaisten kokemusten esittely yhteisissä webinaareissa sekä kurssien markkinointi opiskelijoiden kautta.

Metsämiesten säätiö on myöntänyt 14.3.2022 (22OS012MO) Tulevaisuuden osaajaksi metsäalalle -viestintähanke -projektille rahoitusta yhteensä 25 000 euroa ja myönnön lisämääreenä säätiön myöntämä kokonasrahoitus on enintään 80 000 euroa.

Avustuksen käyttöaika on 1.4.2022-31.12.2024

Projektia hallinnoi Suomen Metsäkeskus ja siihen osallistuvat seuraavat 2. asteen oppilaitokset: LänsirannikonKoulutus Oy WinNova/Ulvilan toimipiste, Peimarin koulutuskuntayhtymä/Ammattiopisto Livia, Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ja K-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä KPedu. Hankkeen osatoteuttajia ovat myös E-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Suomen 4H-liitto. 

Tredun osuus projektin kokonaisbudjetista 6000 euroa, josta avustuksen osuus 3000 euroa ja omarahoitusosuus 3000 euroa.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasäännön (16.6.2022 § 69) perusteella Tredun projektipäälliköillä on oikeus tehdä alle 15 000 euron hankintoja vastuullaan olevien projektien osalta projektisuunnitelman ja -​ budjetin mukaisesti. Ammatillisen koulutuksen johtajan päätöksen 7.1.2022 § 6 perusteella projektin vastuullisella hoitajalla on tilausoikeus projektin kustannusarvion puitteissa. Kustannusten hyväksymisessä noudatetaan johtajan,​ ammatillinen koulutus,​ päätöksiä hyväksymisoikeuksista.

Suomen Metsäkeskus on laatinut tuensiirtosopimusesityksen. Sopimus määrittelee projektin osapuolten tehtävät, velvollisuudet ja vastuut. Osapuolet sitoutuvat tällä sopimuksella yhdessä toteuttamaan projektin rahoittajalta saadun rahoituspäätöksen ja rahoittajan hyväksymän projektisuunnitelman mukaisesti. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesta kuitenkin vasta, kun sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Tampereen seudun ammattiopistossa toteutetaan rahoituspäätöksen nro 22OS012MO (14.3.2022) mukainen Tulevaisuuden osaajaksi metsäalalle -projekti ajalla 4.11.2022 – 31.12.2024.

Projektin vastuulliseksi hoitajaksi nimetään opinto-ohjaaja Mervi Putkonen ja taloushallinnon yhteyshenkilöksi projektipalvelusihteeri Tiina Yli-Pietilä.

Projektin vastuullisen hoitajan, projektiryhmän jäsenten taloushallinnon yhteyshenkilön esimiehinä toimivat heidän vakituiset esimiehensä. 

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 134728 ja projektin PRR-tunnus on H1340_211_10.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhallinnon pysyväismääräystä ja projektiohjeistusta. 

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Suomen Metsäkeskuksen välinen Tulevaisuuden osaajaksi metsäalalle -projektin tuensiirtopimus.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesta kuitenkin vasta, kun sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala