§ 1 Tampereen kaupungin valtuustosalin videostremauspalvelun pienhankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:153/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

19.1.2023

Päätöksen tekijä

Z/Kaupunginlakimies

Valmistelijan yhteystiedot

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginvaltuuston kokouksia on voinut seurata verkossa. Yhteistyössä viestintäyksikön kanssa on kehitetty kuvausmahdollisuuden lisäksi mm. kommenttikentän käyttömahdollisuuutta päätöksenteossa. Hankinnan kohde on tapahtuman kuvauksen, videostreamin levittämisen internetissä, tallenteiden jaon internetissä ja videomateriaalin arkistoinnin palvelimella. Lisäksi kaupunginarkistoa varten tarvitaan säädösten mukainen tallenne arkistoitavaksi. Videoinnit toteutetaan alkuvuodesta virastotalon valtuustosalissa. Huhtikuusta lukien kokouspaikka siirtyy evakkotiloihin remontin vuoksi. Todennäköisesti valtuusto kokoontuu evakkoaikana Tampere-talossa siellä kolmessa eri salissa. Tämä tuo haasteita kokoustoiminnan lisäksi myös videostreamaukselle.

Videostreamaus koostuu kahdesta päätekijästä; kuvauksesta ja kuukausittaisesta ylläpitomaksusta.

Stremia Oy:lta on saatu tarjous vuoden 2023 palvelun tuottamisesta kesäkuun 2023 loppuun saakka.

Hankinnan arvioitu arvo on kuvausmaksun osalta, ylläpitomaksun osalta, kommenttiseinän osalta ja saavutettavuuden osalta noin 30 000 euroa. Hankinta on Tampereen kaupungin pienhankinta hankinnan arvon jäädessä alle julkista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain kansallisen kynnysarvon. Kyse on edellä todetun lain liitteen E mukaisen palvelun hankinnasta. Pienhankintaa ei ole ollut tarkoituksenmukaista kilpailuttaa nyt, koska Stremia Oy on ollut mukana toteuttamassa ja kehittämässä valtuuston etä/hybridi-kokoustamisen toteutustapaa kuvan ja äänentoiston osalta myös valtuuston iltakoulussa sekä kyselytunnilla. Tarkoitus on mahdollistaa hybridikokous myös evakkotiloissa, mikä on erityisen haastavaa. Tarkoitus on toteuttaa koko kaupunkia koskeva kilpailutus kevään 2023 aikana.

Hankinnasta tehdään sopimus ja hankintapäätös sitoo kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Stremia Oy:ltä on tarkistettu Tilaajavastuulain edellyttämät selvitykset.

Hankintaan liittyvät asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

 

Päätös

Hankitaan Stremia Oy:ltä (Y- tunnus 2377558- 9) videostreamauspalvelu 1.1- 30.6.2023.

Hankinnan kokonaisarvo on 30 000 euroa.

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113100, kaupunginvaltuusto.

Allekirjoitus

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio