§ 159 Seutuhallituksen ja kuntajohtajakokouksen työ- ja seminaarimatka Osloon 31.08.-02.09.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:6197/01.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

9.12.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Seutuhallitus on kerran kaudessaan tehnyt työ- ja seminaarimatkan, jonka aikana on tutustuttu mm. merkittäviin yhdyskuntarakenteen kehittämishankkeisiin, seudullisen/kunnallishallinnon organisointi- ja rahoitusmalleihin, paikallishallinnon ja valtion väliseen sopimuskumppanuuteen sekä yleisiin kaupunki- ja yhteiskuntapolitiikan ajankohtaisiin teemoihin. Matkakohteet ovat olleet Lähi-Euroopassa (Kööpenhamina, Amsterdam, Stuttgart & Freiburg, Haag & Delft sekä Hampuri).

Vuoden 2022 Tampereen kaupunkiseudun seutuhallituksen ja kuntajohtajakokouksen työ- ja seminaarimatka suuntautuu Osloon, joka valittiin Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi v. 2019. Blue&Green teemaisella ekskursiolla tutustutaan esimerkiksi kaupungin luontoperustaisiin ratkaisuihin.

Matkalla pidetään seutuhallituksen kokous.

Työ- ja seminaarimatkalle ovat osallistuneet seutuhallituksen varsinaiset jäsenet, kuntajohtajakokouksen varsinaiset jäsenet sekä seutujohtaja ja seutusihteeri. Matkan järjestää Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, joka maksaa myös matkasta aiheutuvat matkustuskulut, kokouskulut ja mahdolliset ansionmenetyskorvaukset. Matka on maksettu seutuyksikön kustannuspaikalta. Matkalta ei ole maksettu ulkomaanpäivärahaa.

Hallintosäännön 34 §:n mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista.

Päätös

Seutuhallituksen tamperelaiset varsinaiset jäsenet oikeutetaan osallistumaan seutuhallituksen ja kuntajohtajakokouksen työ- ja seminaarimatkalle Osloon 31.8.-2.9.2022.

Kuntayhtymä maksaa matkasta aiheutuvat kustannukset, kokouspalkkiot ja mahdolliset ansionmenetyskorvaukset.

Hallintosäännön 34 §:n mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista.

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen