§ 6 Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 1.2.2023 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:107/00.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

23.1.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstö- ja hallintopäällikkö Riikka Kolkkala, puh. 041 730 9792, etunimi.sukunimi@tampere.fi; hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin 1.1.2023 voimaan tulleen hallintosäännön 36 §:ssä on määrätty palvelualueiden johtajien tehtävät ja ratkaisuvalta. Palvelualueen johtaja voi siirtää toimivaltaansa kuuluvan asian alaisensa viranhaltijan ratkaistavaksi. Palveluryhmien johtajien ja muiden vastuuhenkilöiden ratkaisuvalta ja konsernimääräysten tehtäväksiannot määrätään tässä toimintasäännössä ja liitteenä olevissa delegointimatriiseissa. Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntöä on päivitetty alla esitetysti.

Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön 3 §:ssä määrätään palvelualueen johtamisesta. Pykälästä on poistettu maininta siitä, että palvelualueen johtaja toimii esikuntaan kuuluvan hankintapäällikön esihenkilönä. Hankintapäällikkö on siirtynyt 1.1.2023 lukien konsernihallinnon hallintoyksikön hankintapalveluihin, kun hankintapalvelut on uudelleenorganisoitu.

Toimintasäännön 5 §:ssä määrätään asiakirjojen allekirjoittamisesta. Pykälään on lisätty nimike HR-assistentti ja poistettu nimikkeet assistentti ja henkilöstöassistentti. Kaupunkiympäristön palvelualueella HR- tehtäviä hoitavien assistentin ja henkilöstöassistentin nimikkeet on muutettu nimikkeeksi HR-assistentti. Nimikemuutos perustui kaupungin HR- tehtävien nimikkeistön selkeyttämiseen ja nimikkeistön yhtenäistämisestä laadittuun suunnitelmaan.

Toimintasäännön 16 §:ssä määrätään kestävä kaupunki -palveluryhmän organisaatiosta. Pykälästä on poistettu maininta siitä, että ympäristönsuojeluyksikkö toimii kunnan öljyvahingon jälkitorjuntaviranomaisena. Tampereen kaupungin 1.1.2023 voimaan tulleen hallintosäännön mukaan ympäristö- ja rakennusjaosto määrää öljyvahinkojen jälkitorjuntaa johtavan viranomaisen.

Toimintasäännön liitteenä oleviin delegointimatriiseihin on päivitetty pykäläviittaukset vastaamaan 1.1.2023 voimaan tulleen hallintosäännön muuttunutta pykälöintiä. Hallintosäännöstä poistettiin § 19 (sosiaali- ja terveyslautakunnan erityistehtävät ja ratkaisuvalta), mikä muutti pykälänumerointia.

Edellä mainittujen muutoksien vuoksi toimintasääntö liitteineen on tarpeen päivittää.

Päivityksen myötä aiemmalla päätöksellä (1.11.2022 § 107) hyväksytty toimintasääntö liitteineen kumotaan.

Päätös

Kaupunkiympäristön palvelualueen päivitetty toimintasääntö liitteineen hyväksytään tulevaksi voimaan 1.2.2023.

Tämä päätös kumoaa asiasta aiemmin, 1.11.2022 § 107, tehdyn päätöksen.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen

Liitteet