§ 128 Perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden toimittamista koskevien sopimusten jakaminen (”Kolmikantasopimus”)

Lataa  Kuuntele 

TRE:5081/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

30.12.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Kimmo Niininen, puh 041 7306811, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja ICT-päällikkö Juha Haapamäki puh. 040 8016017, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 5811 477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin  ja Tieto Connect Finland Oy:n (y-tunnus 1962361-1) välillä on 9.11.2015 allekirjoitettu toistaiseksi voimassa oleva Puitesopimus perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden toimittamisesta (jäljempänä ”Puitesopimus”), TRE/8187/02.07.01/2014. Puitesopimukseen sisältyy erottamana osana Tampereen kaupungin, Hämeenkyrön kunnan, Kangasalan kunnan, Lempäälän kunnan, Nokian kaupungin, Oriveden kaupungin, Pirkkalan kunnan, Vesilahden kunnan ja Ylöjärven kaupungin palvelusopimukset (jäljempänä ”Palvelusopimukset”).

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen johdosta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen toiminta siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueen järjestämisvastuulle 1.1.2023. Toiminnan siirtymisen yhteydessä siirtyvät myös kyseisiin tehtäviin kuuluvat tukipalvelut. Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (616/2021) 25 §:n mukaan Hyvinvointialueelle siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvät sopimukset 1 päivästä tammikuuta 2023. Samaisen pykälän mukaan sopimukset tulee jakaa, mikäli niitä ei voi kokonaan siirtää.

Sopimusmuutoksessa Tampereen kaupunki ja muut sopimuskunnat siirtävät sopimuskokonaisuuden osittain Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Sopimuskokonaisuuden jakamisesta sekä kustannusten jakautumisesta on sovittu Tieto Connect Finland Oy:n, Pirkanmaan hyvinvointialueen sekä Tampereen kaupungin ja muiden sopimuskuntien kesken.

Pirkanmaan hyvinvointialue saa sopimuksella Puitesopimuksen mukaisen käyttöoikeuden Palvelusopimuksissa määriteltyihin Toimittajan tuottamiin perustietotekniikka- ja integraatiopalveluihin (”Palvelut”). 

Muutettavan sopimuksen, Tampereen kaupunki ja muut sopimuskunnat, arvo on ennen muutosta  5.293.865 euroa. Pirkanmaan hyvinvointialueelle siirtyvän sopimusosuuden arvo on 1.785.667 euroa ja Tampereen kaupungille ja muille sopimuskunnille jäävän sopimusosuuden arvo on 3.508.198 euroa. 

Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa ja niitä säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). 

Hyvinvointialueet ovat järjestäytyneet vuoden 2022 aikana ja ne aloittavat täysimääräisesti toimintansa 1.1.2023. Sopimus on osa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä ja sopimusta perusteltua soveltaa 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Kuntalain 143 §:n nojalla päätös voidaan laittaa heti täytäntöön. Kuitenkin siten, ettei muutoksenhaku käy hyödyttömäksi. Sopimukseen on kirjattu tältä osin irtisanomisehto, mikäli päätös ei saisi lainvoimaa.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-päällikkö Juha Haapamäki.  Vakanssin hoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista. 

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin sekä muiden sopimuskuntien, Pirkanmaan hyvinvointialueen (Y-tunnus: 3221308-6) ja Tieto Connect Finland Oy:n (Y-tunnus 1962361-1) välinen sopimus Perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden toimittamista koskevien sopimusten jakamisesta.

Päätös laitetaan heti täytäntöön.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-päällikkö Juha Haapamäki.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä