§ 10 Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman ohjausryhmän nimeäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6032/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

19.1.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hankejohtaja Tero Tenhunen, p. 050 5402860, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, p. 050 4840040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman ohjausryhmän kokoonpanoa on tarve päivittää ja annetun linjauksen mukaan kehitysohjelmien osalta päätöksen ohjausryhmän nimeämisen tekee pormestari. Ohjausryhmä koostuu ohjelman omistajasta (puheenjohtaja) ja ohjelman kannalta muista keskeisistä kaupunkiorganisaation edustajista sekä tarvittavista avainhenkilöistä.

Kehittämisen tueksi ohjelmalle on hyödyllistä nimittää keskustelufoorumi, jolla tuodaan keskustan kehittämiseen ulkopuolisten sidosryhmien näkemyksiä. Keskustelufoorumin avulla voidaan saada kehittämisen tueksi aiempaakin kokonaisvaltaisempi ote alueen kehittämiseen.

Tähän keskustelufoorumiin kutsutaan laajasti eri sidosryhmien toimijoita, jotka edustavat keskustan kehittämisen tärkeitä näkökulmia ja joilla on intressi edistää keskustan viihtyisyyttä ja vetovoimaa kehitysohjelman tavoitteiden ja kaupunkistrategian mukaisesti. Keskustelufoorumiin kutsutaan ainakin kaupunkikehitystä ja rakentamista edustamaan kauppakamarin aluesuunnittelu- ja liikennevaliokunnan edustaja, elämys- ja tapahtumatoimialan edustaja Tapahtumateollisuus Ry:stä, asumisen kehittämisen edustaja Tampereen opiskelija-asuntosäätiöstä, yliopisto opiskelijoiden edustaja Tampereen ylioppilaskunnasta, keskustan yrittäjien, kiinteistönomistajien ja kaupungin kolmikantayhteistyön edustaja Tampere Tunnetuksi Ry:stä, keskustan turvallisuuden edistämisen näkökulman edustaja, matkailun ja elinkeinojen edustaja Business Tampere Oy:stä/Visit Tampere Oy:stä sekä kaupunkisuunnittelun ja kestävän kaupunkikehityksen asiantuntija Tampereen yliopistolta. Lisäksi mukaan kutsutaan lasten ja nuorten sekä ikäihmisten edustajat nuorisovaltuustosta ja vanhusneuvostosta.

Viiden tähden keskustan kehitysohjelman ohjausryhmä nimittää keskustelufoorumin jäsenet.

Hallintosäännön 34 § 9)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien edustajista. 

Päätös

Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman ohjausryhmän puheenjohtajaksi nimetään Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen ja

ohjausryhmän varapuheenjohtajaksi nimetään Sivistyspalveluiden palvelualueen johtaja Lauri Savisaari.

Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman ohjausryhmän jäseniksi nimetään:

Apulaispormestari Pekka Salmi

Suunnittelujohtaja Jukka Lindfors

Strategiajohtaja Reija Linnamaa

Talousjohtaja Jukka Männikkö

Markkinointipäällikkö Iina Ojala

Ohjausryhmän esittelijäksi nimetään hankejohtaja Tero Tenhunen ja sihteeriksi hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

Hallintosäännön 34 § 9)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien edustajista. 

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen