§ 2 Nuoret SIB -vaikuttavuusinvestointihankkeen kuntakohtaisen sopimuksen sopimusmuutos palvelurakenneuudistuksen vuoksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:8710/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

5.1.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Esko-Pekka Järvinen, puh 041 731 3226, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari, sivistyspalvelujen palvelualue, puh.050 553 8672, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen toiminta siirtyy 1.1.2023 kunnilla hyvinvointialueille. Siirtyvään toimintaan kuuluvat myös toimintaan liittyvät tukitoiminnot. Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain 25 §:n nojalla hyvinvointialueelle siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen sopimukset. Mikäli sopimuksia ei voida kokonaan siirtää, sopivat hyvinvointialue ja siirtävä kunta sopimuksen jakamisesta. 

Nuoret SIB -vaikuttavuusinvestointihanke on alkanut 2021 ja Sopimus on voimassa 31.12.2030 asti.

Kuntakohtainen sopimus perustuu Puitesopimukseen Nuoret SIB -vaikuttavuusinvestointihankkeesta.

Sopimuksen kohteena on puitesopimuksen ja kuntakohtaisen sopimuksen mukaiset tulosperusteiset lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Hankehallinnoijana on S-pankki Pääomarahastot Oy (Y-tunnus: 1771007-6).

Alkuperäiseen kuntakohtaiseen sopimukseen on kirjattu, että kunnan organisaatio-, hallinto- tai muu tämän sopimuksen tarkoittamien palveluiden järjestämiseen liittyvä rakenne voi muuttua sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen myötä sopimuksen voimassaolon aikana esimerkiksi hallinnollisten, lainsäädännöllisten tai muiden niihin verrattavien seikkojen johdosta siten, että tämän sopimuksen kattamien palvelujen järjestäjäksi tulee kunnan sijaan tai sen puolesta osittain tai kokonaan, välittömästi tai välillisesti jokin muu taho.

Tampereen kaupunki on käynyt Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa neuvotteluja yhteisestä sopimuksesta 22.2.22., 10.5.22. & 10.11.22.

Petri Hillin (QSA Quantitative Solvency Analysts Oy) kustannushyötyanalyysin mukaisesti sopimusneuvotteluissa on edetty suunnitelmalla, että Tampereen kaupunki (49%) ja Pirkanmaan hyvinvointialue (51%) yhdessä vastaavat SIB nuoret hankkeesta (Tampere päävastuullinen) 1.1.2023 alkaen.

Kuntakohtaisen sopimuksen muutossopimuksessa on kirjattuna, että Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue vastaavat tilaajina yhdessä SIB nuoret hankkeesta Tampere päävastuullisena tilaajana.

Tampereen kaupunginhallitus on 20.6.2022 hyväksynyt, että Pirkanmaan hyvinvointialue lisätään sopimukseen tilaajaksi Tampereen kaupungin ohella.

Pirkanmaan hyvinvotialueen aluehallitus esitti (12.9.2022) Pirkanmaan hyvinvointialueen lisäämistä Nuoret SIB -sopimuksen tilaajaksi Tampereen kaupungin rinnalle. Sopimusmuutos valmisteltiin yhteistyössä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023. Tästä syystä sopimusta on perusteltua noudattaa heti. Näin ollen päätös laitetaan heti täytäntöön ja osapuolet noudattavat sopimusta heti. Sopimukseen on kirjattu, että sopimus sitoo lopullisesti Tampereen kaupunkia vasta kun tämä sopimusta koskeva päätös saa lainvoiman. Mikäli päätös ei saisi lainvoimaa, ei osapuolilla ole vaatimuksia toisiaan kohtaan, mutta osapuolet sitoutuvat neuvottelemaan asian ratkaisemisesta viipymättä. 

Johtajan päätösvalta perustuu Tampereen kaupungin hallintosääntöön, § 36.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva SIB -vaikuttavuusinvestointihankeen kuntakohtaisen sopimuksen muutossopimus.

 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari