§ 27 Aihkinkadun pysäköintialueen pysäköintirajoitusten muutos

Lataa  Kuuntele 

TRE:549/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

2.2.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Aihkinkatu ja sen viereiset kadut ovat vielä keskeneräisiä. Siellä, missä kadunvarsipysäköinti on sallittu, pysäköintiä ei ole rajoitettu. Aihkinkadun päässä olevalle pysäköintialueelle asetettiin 3 tunnin kiekkorajoitus syksyllä 2022, jotta paikkoja riittäisi myös alueen vieraille, virkistyskäyttäjille sekä yhteiskäyttöautoille, koska kadun varret ovat useimmiten täyteen pysäköity.

Alueen asukkailta on tullut suuri määrä palautetta koskien pysäköintipaikkojen puutetta. Samalla he ovat kritisoineet pysäköintialueen rajoitusta, koska se estää pitempiaikaisen pysäköinnin, mikä on taas johtanut siihen, että pysäköintialue toimii selkeästi vajaalla käytöllä. Se ei ole tarkoitus varsinkaan alueella, missä muutenkin on huutava pula pysäköintipaikoista.

Jotta pysäköintialue saadaan optimaaliseen käyttöasteeseen, poistetaan kolmelta riviltä rajoitukset kokonaan ja jätetään ne vain etelänpuoleiselle riville. Näin tehden noin 28 autopaikkaa vapautuu lähialueen asukkaiden käyttöön ja noin 10 paikkaa jää yhteiskäyttöautoille, vieraille ja virkistyskäyttäjille suunnitelman 1/22115 mukaisesti.

Jotta alue saadaan kunnossapidettyä, lisätään rajoittamattomiin paikkoihin talvikunnossapitorajoitus 15.11.-30.4. väliselle ajalle tiistaisin klo 9-12. Toistaiseksi etelänpuoleiselle riville ei lisätä kunnossapitorajoitetta yhteiskäyttöautojen pysäköinnin takia. Kunnossapitäjä voi ilman erillistä uutta päätöstä muuttaa kunnossapitopäivää ja/tai -kellonaikaa.

Päätös

Aihkinkadun pysäköintialueelta poistetaan kokonaan pysäköintirajoitukset kolmelta riviltä ja jätetään ne vain etelänpuoleiselle riville suunnitelman 1/22115 mukaisesti. Samalla lisätään talvikunnossapitorajoitus rajoittamattomille pysäköintipaikoille.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell