§ 16 Tampereen kaupungin osallistuminen Lantrek 2023 -tapahtumayhteistyöhön ja sitä koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:538/12.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

7.2.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701 ja tapahtumajohtaja Perttu Pesä, puh. 050 587 6200, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymä, jossa elämysten äärelle houkutellaan ympäri vuoden. Kaupunki toimii aktiivisesti yhteistyössä paikallisten toimijoiden vahvistaakseen ja monipuolistaakseen tapahtumatarjontaa. Tapahtumilla on todettu olevan merkittäviä vaikutuksia niin aluetalouteen kuin kaupungin imagoon ja yhteisöllisyyteen.

LanTrek-pelitapahtumaa on järjestetty Pirkanmaalla jo vuodesta 2001 lähtien. Voimakkaasti kasvuhakuinen tapahtuma e-urheilugenressä on saavuttanut merkittävän jalansijan suomalaisessa tapahtumakentässä. Tapahtuma järjestetään jälleen 2. - 5.3.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Lantrek-pelitapahtuman yhteydessä pelataan myös Elisa Open liigan semifinaalit ja finaalit 3. - 4.3.2023. Peliteollisuus on kasvava ala, jonka kehittämisen osana Tampereen kaupunki haluaa olla. Järjestäjän ja kaupungin yhteistyön tavoitteena on kasvattaa tapahtuman ja Tampereen näkyvyyttä ja kehittää Tampereen imagoa merkittävänä peliteollisuuden keskittymänä sekä avata uusia mahdollisuuksia alueen peliteollisuuden kehitykselle.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Lantrek ry. Tampereen kaupunki ja Lantrek ry solmivat sopimuksen kaupungin kokonaistuesta tapahtumalle. Sopimus on salainen viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17 kohdan perusteella.

Sopimusta laadittaessa on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta sopimuksen sisältöön. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin osallistumista tapahtumakumppanuuteen ei lasketa valtiontueksi, sillä kyseessä on hybridisopimus, joka on luonteeltaan pääosin yhteistyösopimus, ei avustus. Yhteistyöllä edistetään osapuolten yhteisiä tavoitteita elämystalouden ja pelialan kehittämisessä Tampereella. Kaupungin osallistumisella tapahtumayhteistyöhön ei myöskään nähdä olevan vaikutuksia jäsenvaltioiden väliseen kauppaan, eikä kyse ole kilpailua vääristävästä toiminnasta.

Sopimuksen ja sen täydennysliitteen vastuuhenkilönä toimii tapahtumajohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Perttu Pesä. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. Sopimuksen ja sen liitteiden mukaisen yhteistyön käytännön tahoina kaupungin vastuiden osalta toimivat elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen vetovoiman ja edunvalvonnan palveluryhmän tapahtumapalvelut.

Tampereen kaupunki tavoittelee tapahtumilla mm. yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin lisääntymistä, kaupungin imagon ja tunnettavuuden vahvistumista sekä elinkeinojen ja aluetalouden kasvua. Urheilun ja kulttuurin suurtapahtumien hankintaa ja tukemista koordinoi pormestarin nimeämä suurtapahtumatyöryhmä. Tapahtumia haettaessa ja tuettaessa arvioidaan niiden vaikutuksia ja riskejä aluetalouteen, Tampereen imagoon, ja alueen yhteisöllisyyteen tapahtumatoiminnan suuntaviivojen mukaisesti. Kaupunki toimii yhteistyökumppanina ja harkinnanvaraisesti myöntää tukia kaupunkiin haettaville kansainvälisille ja kansallisille suurtapahtumille tai muilla tavoin merkittäville tapahtumille, joiden nähdään tukevan kaupungin strategisia tavoitteita. Yhteistyö- ja tukihakemukset käsittelee suurtapahtumatyöryhmä.

Hallintosäännön 35 §:n 32)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Tampereella 2.- 5.3.2023 järjestettävää LanTrek 2023 -tapahtumaa koskevaan tapahtumayhteistyöhön liitteenä olevassa sopimuksessa määritellyin ehdoin.

LanTrek ry:n ja Tampereen kaupungin välinen sopimus hyväksytään. Sopimus tulee voimaan ja voidaan allekirjoittaa, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

Tapahtumasta aiheutuvat, sopimuksessa mainitut kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

Lausunnot

Konsernilakimies Janne Kytö:
Lakiasioilla ei huomautettavaa.

Talousjohtaja Jukka Männikkö:
Tampereen kaupungin taloudellinen tuki tapahtumalle sisältyy konsernihallinnon vuoden 2023 vuosisuunnitelmaan.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala