§ 4 Kuljettajapäätelaitteiden huollon tilaaminen Kauko Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:825/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

8.2.2023

Päätöksen tekijä

Joukkoliikennejohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Joukkoliikenneinsinööri Maarit Kaartokallio, puh. 044 430 9089, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita,​ puh. 050 326 7007,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Linja-autojen kuljettajapäätteiden (Panasonic FZ-L1 tablet) kolmen vuoden takuuajat ovat ensimmäisinä hankituissa tablettitietokoneissa päättyneet. Kauko Oy teki tablettitietokoneiden takuukorjaukset ja heidän asentajansa ovat perehtyneet myös Nyssen kuljettajapäätejärjestelmään. Tyypillisimpiä vikoja ovat olleet Android-järjestelmään liittyvät viat, joiden korjaaminen vaatii järjestelmän palautuksen. Noin 340 laitteessa vikaantumisia esiintyy tällä hetkellä parissa kappaleessa kuukaudessa.

Nysse Valvomon liikennepäivystäjät ovat perehtyneet kuljettajapäätteiden huoltotöihin. Liikennepäivystäjille ei kuitenkaan ole mahdollista saada Android-järjestelmän palautustyökaluja, eikä laitteiden kaikkien fyysisten vikojen korjaaminen Nysse Valvomossa ole mahdollista.

Odotettavissa on, että laitteiden elinkaari tulee olemaan yhteensä noin 5-6 vuotta, ja vikojen lisääntyessä on tarkoituksenmukaisempaa ostaa uudet laitteet. 

Takuuaikana muodostuneen osaamisen takia on huoltotyö perusteltua tilata määräaikaisena suorahankintana Kauko Oy:ltä niiltä osin kuin korjaustoimia ei ole mahdollista tehdä omana työnä Nysse Valvomossa. Huoltotöihin sisältyvät tarvittavat varaosat ja rahdit kumpaankin suuntaan. Varaosia sisältävistä huoltotöistä Kauko Oy antaa tapauskohtaisen hinta-arvion ennen työhön ryhtymistä. Järjestelmäpalautukset (hinta max 200,00 euroa) tehdään ilman erillistä hinta-arviota ja vahvistusta. 

Hankinta-aika on nykyisten kuljettajapäätteiden elinkaaren ajan ja kuitenkin enintään 31.12.2029 asti. Hankinnan kokonaisarvo on enintään 50 000,00 euroa (alv 0 %), kustannuspaikka on 111838 Yhteiset joukkoliikenne. Tilaaja ei sitoudu mihinkään minimitilaukseen. 

Päätös

Tilataan linja-autojen kuljettajapäätteiden takuuajan jälkeinen huolto Kauko Oy:ltä 1.1.2023 alkaen Panasonic FZ-L1 tablet -tietokoneiden elinkaaren loppuun. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta enintään 50 000,00 euroa (alv 0 %). 

Allekirjoitus

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita