§ 13 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:534/02.04.03/2023

Päätöspäivämäärä

3.2.2023

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintoassistentti Sami Niemelä, puh. 040 729 3002, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Mainitun lain 11 §:n mukaan ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti.

Asianosainen vaatii oikaisua katutarkastajan tekemään päätökseen 17.1.2023 § 32 siirtokustannusten perimisestä 26.1.2023 päivätyllä oikaisuvaatimuksella. Asianosainen vetoaa oikaisuvaatimuksessaan siihen, ettei hän ole saanut ilmoitusta tulevista kunnossapitotöistä Tampereen kaupungin tarjoamasta tekstiviestipalvelusta.

Tampereen Infra Oy:ltä saadun lausunnon mukaan ilmoitusjärjestelmässä on ollut virhe, jonka vuoksi järjestelmä ei ole huomioinut kyseistä katua. Järjestelmässä ollut virhe on myöhemmin korjattu. Asianosainen on tuonut esiin,​ että hänellä on ollut tekstiviestipalvelu käytössä. Ottaen huomioon,​ että asianosaisen tulee voida luottaa kaupungin tarjoamaan tekstiviestipalveluun,​ olisi siirtokorvauksen periminen tässä tapauksessa ilmeisen kohtuutonta.

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo edellä esitetyn perusteella, että oikaisuvaatimus tulee hyväksyä ja siirtokorvaus jättää perimättä asianosaiselta.

 

Sovelletut säännökset:

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 § 1 momentti, 11 §.

 

Toimivalta:

Katupäällikkö käsittelee ajoneuvojen siirrosta annetun lain (1508/2019) 14 §:n mukaiset oikaisuvaatimukset 11 §:n mukaisista maksuista (Yrja 22.2.2022 § 16).

 

Katujen puhdistussuunnitelmat ovat nähtävissä osoitteessa www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Lisäksi sivuilta on mahdollisuus tilata ilmainen tekstiviestipalvelu, joka lähettää edellispäivänä klo 15.00 tekstiviestinä tiedon valittujen postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty.

Päätös

Oikaisuvaatimus hyväksytään. Siirtokorvaus jätetään perimättä asianosaiselta.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikkö Pasi Halme