§ 13 Tampereen kaupungin ja Tampereen Messut Oy:n välisen yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:521/00.01.06/2023

Päätöspäivämäärä

25.1.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 0400 235 442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereella luodaan innovatiivisia, digitaalisia ja kestäviä älykkään kaupungin ratkaisuja yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten, muiden kaupunkien ja kaupunkilaisten kanssa. Kaupungin strategisena tavoitteena on myös hyödyntää dataa ja tekoälyä aiempaa tehokkaammin kaupungin, kaupunkilaisten ja yritysten hyväksi. Tätä työtä tehdään vuosille 2021-2025 perustetun Älykaupunki kaupunkilaisille –kehitysohjelman kautta. Kehitysohjelman tavoitteena on kasvattaa kaupunkiorganisaation kykyä uudistua ihmisten ja yritysten parhaaksi, vahvistaa alueen elinvoimaa ja edistää uuden liiketoiminnan syntymistä datan ja kestävän digitaalisen muutoksen avulla, sekä lisätä ihmisten hyvinvointia arjen sujuvuutta, ennakointia ja toiminnan oikea-aikaisuutta vahvistamalla. Tampereen asemaa kansainvälisesti tunnettuna osaamiskeskittymänä halutaan vahvistaa, jotta kaupunki on houkutteleva paikka osaajille, opiskelijoille, yrityksille ja uusille liiketoiminnoille. Tampereen Messut Oy on Suomen toiseksi suurin messuyhtiö, joka järjestää kohdennettuja ja korkeatasoisia ammatti- ja kuluttajamessuja sekä muita tapahtumia. 

Tampereen kaupunki järjestää kansainvälisen Tampere Smart City Week -tapahtumaviikon viidettä kertaa vuonna 2023. Kumppanuus koskee kansainvälistä Tampere Smart City konferenssia ja messutapahtumaa sekä Tampereen Messujen DigITre –tapahtuman tuomista Tampere Smart City Weekin expon ja konferenssin yhteyteen vuosina 2023-2025. Vuoden 2023 tapahtuma järjestetään 6.-7.6.2023 Nokia Arenalla. Tapahtumaa markkinoidaan yhteisellä nimellä Tampere Smart City Expo & Conference. Osapuolten yhteisenä tahtotilana on kehittää konferenssi- ja messutapahtumasta Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ammattilaistapahtuma, joka nostaa suomalaista osaamista esiin kansainväliselle yleisölle turvallisesti ja uusinta teknologiaa hyödyntäen.

Konferenssi- ja messutapahtuman sisällöstä vastaa pääosin Tampereen kaupunki ja käytännön toteutuksesta pääosin Tampereen Messut Oy. Markkinoinnista ja viestinnästä kumppaniosapuolet vastaavat yhdessä tapahtuman olemassa olevan brändin mukaisesti. Yhteistyön periaatteet ja vastuut ilmenevät tarkemmin yhteistyösopimuksesta. 

Hallintosäännön 37 § :n kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Tampereen Messut Oy:n välinen yhteistyösopimus hyväksytään. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen