§ 14 Muutossopimus Tuomi Logistiikka Oy:n SAP-järjestelmän käyttöä koskevaan sopimukseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6062/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

26.1.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen, puh. 040 8016475, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Tuomi Logistiikka Oy ovat 4.10.2022 solmineet sopimuksen Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikan välillä SAP-järjestelmäkopion luovutuksesta ja tietojen käsittelystä. Sopimuksella osapuolet ovat sopineet SAP-järjestelmäkopion luovutukseen Tuomi Logistiikalle liittyvistä ehdoista, siirtymäajasta ja sen jälkeisistä osapuolten vastuista ja Tuomi Logistiikka Oy:n ennen siirtymäajan päättymistä syntyneen tietoaineiston käsittelystä kaupungin SAP-järjestelmässä.

Sopimuksen taustalla on Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaoston 23.11.2021 kokouksessaan tekemä päätös § 121 Tuomi Logistiikka Oy:n ja Kanta Logistiikka Oy:n yhdistymisestä. Yhdistyminen toteutui 1.7.2022. Yhdistymisen jälkeen kaupungin SAP-lisenssisopimuksessa tarkoitettua määräysvaltaa ei Tampereen kaupungilla Tuomi Logistiikka Oy:öön enää ole, jolloin Tuomi Logistiikka Oy:n oikeus käyttää kaupungin SAP-järjestelmää päättyy. SAP-lisenssisopimuksen muutoksella on sovittu Tuomi Logistiikan oikeudesta käyttää SAP-järjestelmää entiseen tapaan siirtymäajan, jonka jälkeen käytön tulee päättyä. 

Edellä mainitun 4.10.2022 sopimuksen ehdot perustuvat Tampereen kaupungin ja CGI Suomi Oy:n väliseen lisenssisopimuksen muutossopimukseen. CGI Suomi Oy toimii lisenssivälittäjänä ja ohjelmistotoimittajaa sitovaksi tullakseen muutossopimus vaatii vielä lisenssioikeuden haltijan eli SAP:n vahvistuksen. Inhimillisen erehdyksen vuoksi CGI Suomi Oy on toimittanut allekirjoitettavaksi muutossopimuksesta version, jossa siirtymäajan määrittely ei vastaa tarkoitettua. SAP on kieltäytynyt vahvistamasta CGI Suomi Oy:n kanssa tehtyä muutossopimusta vedoten ehdoiltaan lisenssiehtojensa vastaiseen siirtymäajan määrittelyyn. Tampereen kaupungin ja CGI Suomi Oy:n välillä on tehty korvaava sopimus. Siirtymäajan määrittävät ehdot ovat keskeisiä Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikka Oy:n välisessä sopimuksessa ja ne tulee sisällyttää myös siihen. Muilta osin Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikka Oy:n välinen sopimus säilyy samansisältöisenä.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii vanhempi tietohallintosuunnittelija,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Jukka Suojanen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään muutossopimus koskien sopimusta Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikka Oy:n välillä SAP-järjestelmäkopion luovutuksesta ja tietojen käsittelystä.

Sopimuksen yhteyshenkilöksi nimetään vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen.

Muutossopimus syntyy vasta muutossopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä