§ 18 Koivupirtin säätiö sr:n maksuaikataulun ja velkakirjan hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2026/01.02.07/2022

Päätöspäivämäärä

13.2.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari, puh. 050 553 8672 ja johtava lakimies Jyri Nuojua, puh. 044 430 9030, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari ja johtava lakimies Jyri Nuojua:

Tampereen kaupunki ja Koivupirtin säätiö sr ovat tehneet 30.3.2022 sopimuksen henkilöstön siirtymisestä työsopimuslain 1 luvun 10 §:n mukaisena liikkeenluovutuksena. Sopimuksen nojalla säätiön tuli maksaa Tampereen kaupungille lomapalkkavelkoja ja vinkkauspalkkioita sosiaalikuluineen 195 918,50 euroa.

Saatavat ovat syntyneet Kotitori-hankinnan kaaduttua Aluehallintoviraston määräyksestä. Koivupirtti on toiminut mainitussa hankintakokonaisuudessa kaupungin sopimuskumppanin alihankkijana ja Aluehallintoviraston määräyksen johdosta toiminta tuli ottaa kaupungin omaksi toiminnaksi. Näin ollen henkilöstö siirtyi liikkeenluovutuksella kaupungille.

Säätiö ei ole kyennyt maksamaan lähetettyjä laskuja laisinkaan. Koivupirtin säätiö sr on toimittanut 11.1.2023 maksusuunnitelman maksamattomien saatavien osalta.

Kysymyksessä ovat yksityisoikeudelliset saatavat, joiden maksujen täytäntöönpanoon vaaditaan käräjäoikeuden tuomio. Säätiön esittämää maksusuunnitelmaa voidaan pitää realistisena.

Tapahtuneeseen johtaneet syyt huomioiden, tässä yksittäisessä tapauksessa maksuohjelmasta sopimista voidaan pitää hyväksyttävänä. Maksuohjelmaa varten on selvintä tehdä velkakirja, jonka nojalla saatavat voidaan eräännyttää heti, mikäli maksuohjelmaa ei noudateta.

Kysymyksessä on sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseen liittynyt saatava. Toiminta siirtyi 1.1.2023 Pirkanmaan hyvinvointialueelle, mutta koska lomapalkkasaatavat eivät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksessa siirtyneet hyvinvointialueelle, kuuluu saatava Tampereen kaupungille.

Hallintosäännön 35 §:n 34)-kohdan mukaisesti konsernijohtaja päättää helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä yksittäistapauksissa kaupungille tulevan maksun, korvauksen tai saatavan suorittamisesta ja 14)-kohdan mukaisesti konsernijohtaja päättää velkakirjojen hyväksymisestä.

Päätös

Koivupirtin säätiö sr:lle myönnetään maksuaikaa liitteessä esitetyn maksuohjelman mukaisesti.

Liitteenä oleva Koivupirtin säätiö sr:n velkakirja hyväksytään.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala