§ 257 Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi, pää- ja arkkitehtisuunnittelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:5639/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

27.2.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankepäällikkö Jarmo Viljakka, puh. 040 806 4105, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tilojen toteutusvaiheen pää- ja arkkitehtisuunnittelun hankinnan tarjouskilpailu järjestettiin Tampereen kaupungin puitesopimuskumppaneiden kesken (Pää- ja arkkitehtisuunnittelun puitesopimus, Dno TRE: 6908/02.07.01/2019). ​

Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka palveluryhmä / Asumisen kehittäminen ja palvelutilaverkot-yksikkö pyysi 27.1.2023 pää- ja arkkitehtisuunnittelu puitesopimukseen perustuvaa kokonaispalkkioon perustuvaa tarjousta seuraavilta yrityksiltä: Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, Arkkitehtitoimisto Forssi Oy, Sweco Architects (ent. Linja Arkkitehdit Oy), BST Arkkitehdit Oy, Architecture Workshop Finland Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy, HIMLA arkkitehdit Oy, Raami Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Q'ark Oy, Studio Puisto Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit MY Oy, Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy ja Arkkitehdit Kontukoski Oy. 

Lisätietokysymyksiä oli mahdollisuus lähettää 6.2.2023 mennessä sähköpostitse. Kysymyksiin vastattiin sähköpostitse kaikille tarjoajille 7.2.2023.

Määräaikaan 17.2.2022 kello 9.00 mennessä tarjouksen jätti seitsemän (7) yritystä: Arkkitehtitoimisto Forssi Oy, BST Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, HIMLA arkkitehdit Oy, Raami Arkkitehdit Oy ja Arkkitehdit MY Oy. 

Ehdottomana kriteerinä vaadittiin kokemusta vuosien 1900-1950 välisenä aikana rakennetun julkisen rakennuksen perusparannuksen tai raskaan sisäilmakorjauksen suunnittelusta. Rakennuksen koko vähintään 3000 brm2.

Referenssin tuli sisältää kaikki rakennuksen toimintaan oleellisesti liittyvät tilat.

Perusparannuskorjauskohteella tai raskaalla sisäilmakorjauksella tarkoitetaan tässä tarjouspyynnössä hanketta, jossa rakennuksessa on tehty tarvittavat kattavat rakenteelliset korjaukset, talotekniikka uudistetaan kokonaan, tilapinnat ja varusteet uudistetaan / uusitaan.

Hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu ja säilytetty rakennuksen rakennushistorialliset erityispiirteet julkisivuissa ja sisätiloissa.

Ainoastaan vuonna 2013 tai sen jälkeen, kuitenkin viimeistään vuoden 2023 loppuun mennessä (12/2023) valmistunut/valmistuva referenssikohde huomioidaan. Mikäli kohde ei ole vielä valmistunut, on suunnittelun ja toteutuksen oltava tarjouksen jättämishetkellä siinä vaiheessa, että kohdetta pystytään todellisuudessa arvioimaan referenssikohteena esitetyin perustein.

Referenssirakennuksen tulee olla suunniteltu ja toteutettu Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaisesti.

Ilmoitetun referenssin tulee olla pääsuunnittelijan oma. Tarjouksen tekijän tulee todistaa tämä pyydettäessä.

Pääsuunnittelijan lisäksi tarjoajan tuli nimetä kohteelle projektiarkkitehti / pääsuunnittelijan varahenkilö sekä vähintään kaksi arkkitehtisuunnittelijaa.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelijan valinnan perusteena oli hinnaltaan halvin tarjous. Hinnaltaan halvimman tarjouksen teki HIMLA arkkitehdit Oy, jonka arvonlisäveroton tarjoushinta oli 184 000 euroa. 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen:

Tarjousarvioinnin aikana todettiin, että Arkkitehdit MY Oy:n tarjouksen mukainen ehdoton referenssi ei vastannut tarjouspyynnössä esitettyjä vaatimuksia. Referenssi valmistuu elokuussa vuonna 2026, mikä ei vastaa tarjouspyynnön vaatimusta.

HIMLA arkkitehdit Oy:tä pyydettiin 1. täsmennyspyyntö tarjouksesta puuttuvien ansioluetteloiden (cv) ja 2. selvityspyyntö ehdottoman referenssin osalta 22.2.2023. Vastaus pyyntöihin saatiin 22.2.2023 ja 23.2.2023.

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouspyynnöstä.

Arkkitehdit MY Oy:n tarjous suljetaan pois tarjouskilpailusta ehdottoman referenssin vuoksi.

Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki HIMLA arkkitehdit Oy.

Tarjousten avauspöytäkirja on tämän päätöksen liitteenä.

Tarjousasiakirjat ovat julkisia ja niitä säilytetään Tampereen kaupungin Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän tiloissa, Frenckellinaukio 2 B, 33101 Tampere.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Hankinnan valmistelijana toimi hankepäällikkö Jarmo Viljakka.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii kiinteistöjohtaja. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. ​21.11.2022 Hs 36 § 16 kohdan mukaista palvelualueen johtajalle määrättyä päätösvaltaa on delegoitu kiinteistöjohtajalle. Elinvoima ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö on vahvistettu johtaja Rantasen päätöksellä 9.12.2022 139 §. Toimintasäännön 21 §:n mukaan 15 000 euron tai sen arvoisen hankinnan osalta tulee tehdä viranhaltijapäätös.

Päätös

Arkkitehdit MY Oy:n tarjous suljetaan pois tarjouskilpailusta soveltuvuusvaatimusten täyttymättä jäämisen vuoksi.

Sopimus Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tilojen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta tehdään HIMLA arkkitehdit Oy kanssa (y-tunnus 3295614-6).

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 184 000 euroa sopimuskauden aikana.​

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelun kustannukset maksetaan hankkeelta I1350_21_000004 Nekalan koulun sisäilmakorjaukset ja muutos kulttuurin tiloiksi, kustannuspaikalta 135005.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm