§ 22 Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 1.3.2023 alkaen.

Lataa  Kuuntele 

TRE:107/00.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

28.2.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstö-​ ja hallintopäällikkö Riikka Kolkkala,​ puh. 041 730 9792,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi;​ hallintosuunnittelija Patrick Hanska,​ puh. 041 730 4437,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

 Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin 1.1.2023 voimaan tulleen hallintosäännön 36 §:ssä määrätään palvelualueiden johtajien tehtävät ja ratkaisuvalta. Palvelualueen johtaja voi siirtää toimivaltaansa kuuluvan asian alaisensa viranhaltijan ratkaistavaksi. Palveluryhmien johtajien ja muiden vastuuhenkilöiden ratkaisuvalta ja konsernimääräysten tehtäväksiannot määrätään tässä toimintasäännössä ja liitteenä olevissa delegointimatriiseissa.

Aiemmin tehtyä kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntöä on tarpeen päivittää ympäristöterveyden toimintojen uudelleen organisoinnin vuoksi. Ympäristöterveyden yksikkö lakkautetaan ja perustetaan kolme uutta yksikköä 1.3.2023 alkaen. Uudet yksiköt ovat elintarvikevalvonta, terveydensuojelu ja eläinlääkintähuolto. Kullakin yksiköllä on päällikkö. Päälliköiden nimikkeet ovat elintarviketurvallisuuspäällikkö, terveydensuojelupäällikkö ja eläinlääkintähuollon päällikkö.

Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön 15 §:ssä määrätään kestävä kaupunki -palveluryhmän tehtävistä. Pykälän sanamuotoa on tarkistettu kirjoittamalla auki ympäristöterveyden eri sektorit uutta yksikköjakoa vastaavasti. Lisäksi pykälään on lisätty maininta siitä, että eläinlääkintähuollon, elintarvikevalvonnan ja terveydensuojelun yksiköt muodostavat kokonaisuuden, johon viitataan usein ympäristöterveytenä.

Toimintasäännön 16 §:ssä määrätään kestävä kaupunki -palveluryhmän organisaatiosta. Pykälässä kuvataan yksiköt, joista palveluryhmä koostuu sekä näiden tehtävät. Pykälään on tehty ympäristöterveyden toimintojen uudelleen organisoinnin edellyttämät muutokset. Yksiköistä on poistettu ympäristöterveyden yksikkö ja lisätty eläinlääkintähuollon, elintarvikevalvonnan ja terveydensuojelun yksiköt sekä kuvattu tehtävät, joista nämä yksiköt vastaavat.  

Toimintasäännön 17 §:ssä määrätään kestävä kaupunki -​palveluryhmän johtamisesta. Pykälässä kuvataan yksiköt, joita päälliköt johtavat sekä palveluryhmän johtajan ja palveluryhmän päälliköiden välinen esihenkilö-alaissuhde sekä varahenkilöiden nimeäminen. Pykälään on tehty ympäristöterveyden toimintojen uudelleen organisoinnin edellyttämät muutokset. Yksiköiden nimet ja päälliköiden nimikkeet on tarkistettu uuden organisoinnin mukaisiksi.

Toimintasäännön liitteenä olevaa kestävä kaupunki -palveluryhmän delegointimatriisia on päivitetty kuusi kuukautta ja alle kuusi kuukautta kestäviin määräaikaisiin tehtäviin ja sijaisuuksiin ottamistoimivallan osalta. Toimivalta on päivitetty yhtenäiseksi muiden kestävä kaupunki -palveluryhmän yksiköiden kanssa. Palveluryhmän johtaja päättää ottamisesta myös kuusi kuukautta ja alle kuusi kuukautta kestäviin määräaikaisiin tehtäviin ja sijaisuuksiin. Lisäksi delegointimatriisin yleishallinto-osioon on päivitetty uudet nimikkeet.

Edellä mainittujen muutoksien vuoksi toimintasääntö liitteineen on tarpeen päivittää.

Päivityksen myötä aiemmalla päätöksellä (23.1.2023 § 6) hyväksytty toimintasääntö liitteineen kumotaan.

Päätös

Kaupunkiympäristön palvelualueen päivitetty toimintasääntö liitteineen hyväksytään tulevaksi voimaan 1.3.2023.

Tämä päätös kumoaa asiasta aiemmin,​ 23.1.2023 § 6,​ tehdyn päätöksen.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen

Liitteet