Keskusvaalilautakunta, kokous 6.2.2023

§ 6 Kaupunginhallituksen päätös 12.12.2022 § 500 yleisistä ennakkoäänestyspaikoista vuoden 2023 eduskuntavaaleissa 

TRE:7995/00.00.02/2022

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Varonen Jukka, Hallintojohtaja, jukka.varonen@tampere.fi

Perustelut

Vuoden 2023 eduskuntavaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 22.–28.3.2023.

Keskusvaalilautakunta on kokouksessaan 30.11.2022 esittänyt kaupunginhallitukselle ehdotuksensa yleisiksi ennakkoäänestyspaikoiksi ja niiden aukioloajoiksi.

Keskusvaalilautakunnan kokouksen jälkeen on käynyt ilmi, että virastotalo on suljettu eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen aikana 22-28.3.2023. Keskusvaalilautakunnan sihteerit ovat selvitelleet virastotalon korvaavaa ennakkoäänestyspaikkaa ja sopivaksi korvaavaksi paikaksi on todettu lähellä virastotaloa sijaitsevan palvelupiste Frenckellin tilat. Tätä syystä keskusvaalilautakunnan esittämiin ennakkoäänestyspaikkoihin on muutettu ennakkoäänestyspaikaksi palvelupiste Frenckell virastotalon sijaan. 

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja, Juha.Yli-Rajala@tampere.fi

Tampereen kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat eduskuntavaaleissa 2023 ovat keskusvaalilautakunnan päätöksen 30.11.2022 perusteluosassa esitetyt ennakkoäänestyspaikat, ja yleisten ennakkoäänestyspaikkojen aukioloajat ovat liitteen 2 mukaiset.

Keskusvaalilautakunta oikeutetaan tekemään aukioloaikoihin mahdollisesti tulevia pieniä muutoksia.

Kaupunginhallitus määrää keskusvaalilautakunnan tekemään tarpeelliset merkinnät äänestyspaikkarekisteriin.

Päätös

Tampereen kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat eduskuntavaaleissa 2023 ovat keskusvaalilautakunnan päätöksen 30.11.2022 perusteluosassa esitetyt ennakkoäänestyspaikat, ja yleisten ennakkoäänestyspaikkojen aukioloajat ovat liitteen 2 mukaiset.

Lisäksi ennakkoäänestyspaikaksi esitettiin Tampereen yliopistollisen sairaalan aulaa mikäli TAYS sen mahdollistaa. Aukioloajat ovat mahdollisimman laajat.

Keskusvaalilautakunta oikeutetaan tekemään aukioloaikoihin mahdollisesti tulevia pieniä muutoksia.

Kaupunginhallitus määrää keskusvaalilautakunnan tekemään tarpeelliset merkinnät äänestyspaikkarekisteriin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden lakimies Katja Korhoselle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Asian esittelijä Juha Yli-Rajala lisäsi päätösehdotukseen ponnen: "Lisäksi ennakkoäänestyspaikaksi esitetään Tampereen yliopistollisen sairaalan aulaa mikäli TAYS sen mahdollistaa. Aukioloajat ovat mahdollisimman laajat."

Puheenjohtaja totesi näin täydennetyn päätösehdotuksen olevan päätöksenteon pohjana.

Valmistelija

  • Korhonen Katja, Lakimies

Valmistelijan yhteystiedot

Keskusvaalilautakunnan 2. sihteeri Katja Korhonen, puh. 040 128 6993, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa, puh. 040 503 9038, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupunginhallitus on päätöksellään 12.12.2022 § 500 määrännyt eduskuntavaalien 2023 Tampereen kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat sekä niiden aukioloajat.

Keskusvaalilautakunnan esittämiin ennakkoäänestyspaikkoihin lisättiin Tampereen yliopistollisen sairaalan ala-aula (Tays Keskussairaala) aukioloajoilla arkisin klo 8-20, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaina klo 10-18.

Ennakkoäänestyspaikkojen aukiolopäiviä laajennettiin keskusvaalilautakunnan esittämistä siten, että Tampereen yliopisto Hervannan kampus Tietotalo ja Tampereen ammattikorkeakoulu pääkampus ovat avoinna kaikkina ennakkoäänestyksen arkipäivinä.

Tampereen yliopisto Hervannan kampus Tietotalon ennakkoäänestyspaikka on avoinna arkisin klo 8-19 ja Tampereen ammattikorkeakoulu pääkampus on avoinna arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 9-15.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Korhonen Katja, Lakimies

Merkitään otsikossa mainittu kaupunginhallituksen päätös tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)