§ 29 Apulaispormestarin osallistuminen 2023 Smart City Summit & Expo -tapahtumaan Taiwanin Taipeissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:941/01.02.02/2023

Päätöspäivämäärä

26.2.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuorinen, puh. 040 538 8402, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Business Tampere ovat aktiivisesti nostaneet Tampereen näkyvyyttä maailman johtavien älykaupunkien ja teknologiakeskittymien joukossa. Taipein Smart City Summit & Expo on Aasian suurin älykaupunkitapahtuma, jossa vierailee yli 100 000 alan toimijaa ja ylin sadan älykaupungin johtoa tehden siitä ainutlaatuisen verkostoitumispaikan Tampereen kaupunkikehitykselle. Taiwanissa on myös keskeisimpiä potentiaalisia kumppaneita Tampereelle tärkeimmissä uusissa teknologisissa arvoketjuissa – erityisesti puolijohteissa. Business Tampere pyrkii rakentamaan konkreettista yhteistyötä taiwanilaisen ITRI:n (Industrial Technology Research Institute) sekä paikallisten yritysten kanssa. ITRI:n johdolla investoidaan lähivuosina lähes kolme miljardia euroa puolijohdetehtaaseen Liettuaan. Tampereen kaupungin ja Business Tampereen tarkoituksena on edesauttaa oman tuotannollisen investoinnin toteutumista Tampereella. ITRI:n kanssa on pohjustettu yhteistyötä jo vuoden 2022 aikana

2023 Smart City Summit & Expo -tapahtuman järjestäjät ovat esittäneet Tampereen kaupungille kutsun osallistua tilaisuuteen. Järjestäjät tarjoavat Tampereelle ulkomaisille kaupungeille osoitettua VIP-delegaation statusta. Kyseisen delegaation tulee olla kaupungin edustajan johtama ja muut delegaation jäsenet voivat olla alan asiantuntijoita.   

Apulaispormestari Aleksi Jäntti on ilmoittanut olevansa käytettävissä kyseiseen edustustehtävään ja toimimaan delegaation johtajana.

Järjestäjät maksavat konferenssiin osallistumisesta delegaation johtajalle aiheutuvat lentokustannukset 2000 dollariin asti sekä paikan päällä kuljetus- ja majoituskustannukset koko delegaatiolle. Matkapäiviä ovat 27. - 31.3.2023.

Tampereen kaupungin matkustussäännön mukaisesti luottamushenkilöiden osalta matkoista tehdään aina kuntalain mukainen päätös eli pormestarin päätös. Matkustussäännön mukaan muilla kuin kaupungin varoilla rahoitettavan matkan tai koulutuksen vastaanottaminen on mahdollista,​ jos matka tai koulutus ei vaaranna puolueettomuutta,​ riippumattomuutta tai tasapuolisuutta tehtävien hoidossa.

Apulaispormestari Aleksi Jäntillä ei ole sellaisia eturistiriitoja,​ jotka estäisivät hänen osallistumisensa matkalle.

Hallintosäännön 33 § kohdan 8 mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuunottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Apulaispormestari Aleksi Jäntti oikeutetaan osallistumaan 2023 Smart City Summit & Expo -​tapahtumaan Taipeissa,​ Taiwanissa 27. - 31.3.2023 matkustuspäivineen. 

Majoituskulut sekä lentojen matkaliput 2000 USD (1863,33 eur) asti ja kuljetukset kohteessa maksaa tapahtuman järjestäjä. Muut mahdolliset matkasta aiheutuvat KVTES:in mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113140,​ sisäinen tilaus 26291.

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen