Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 8.2.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 6 Vuoden 2022 jätehuollon kehittämispalaverit yhteistoiminta-alueella  

TRE:575/00.01.02/2023

Valmistelija

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltopäällikkö Anu Toppila, puh. 040 806 3362, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Jätehuoltolautakunnan yhtenä toiminnallisena tavoitteena on käydä jätehuollon palveluita ja alueellista yhteistyötä koskevat kuntatapaamiset vuosittain jätehuollon yhteistoiminta-alueen kuntien kesken. Vuoden 2022 kuntatapaamiset järjestettiin alueellisina tapaamisina siten, että tapaamisissa oli mukana kahden kunnan edustajat. Poikkeuksena tästä oli Tampereen tapaaminen, jossa oli mukana ainoastaan Tampereen edustajat.

Jokaisessa tilaisuudessa oli edustettuna jätehuoltoviranomaisen ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n edustajia sekä kuntien edustajia. Kunnat määrittelivät itse osallistujansa tapaamisiin. Mukana oli esimerkiksi kunnanjohtoa, teknisen toimen ja ympäristönsuojelun sekä kaavoituksen ja tilapalveluiden edustajia.  Tapaamisiin osallistui yhteensä 68 kuntien edustajaa. Lisäksi tapaamisissa oli 10 eri edustajaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:stä sekä 3 edustajaa jätehuoltoviranomaisesta.

Jätehuoltoviranomaisen edustajat kertoivat tilaisuuksissa muun muassa jätetaksoihin suunnitelluista muutoksista, jätehuoltomääräysten toimeenpanon tilanteesta ja vuoden 2023 toiminnan painopisteistä. Näitä ovat kompostointi-ilmoitukset, kiinteistöittäisen jätteenkuljetusalueen päivittäminen ja kuntien yhteisen jätestrategian seuranta. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n edustajat kertoivat puolestaan jätehuoltomääräysten toteutumisesta ja sen toimeenpanoa koskevista jatkosuunnitelmista logistiikan, asiakaspalvelun ja viestinnän näkökulmista. Jokaiseen tapaamiseen varattiin myös aikaa kuntien näkemysten ja palautteen kuulemiseen jätehuoltoa koskien.

Liitteessä on esitetty yhteenveto kehittämispalavereissa esille nousseista asioista. Kaikista tapaamisista on laadittu muistiot. Tapaamisissa saatuja palautteita ja kehitysehdotuksia käytetään alueen jätehuollon suunnittelussa ja kehittämisessä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Yhteenveto merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Toimialueen kunnat, Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)