§ 42 Tampereen kaupungin toisen asteen ja Tampereen ammattikorkeakoulun välisen yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1206/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

2.3.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, p. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi tai lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto, p. 040 187 4593, etunimi.sukunimi1@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 0400 235 442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut oppilaitoksille tavoitteita opintopolkujen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen kaupunki (Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja lukiokoulutus) ovat yhteistyössä valmistelleet Tampereen kaupungin toisen asteen ja Tampereen ammattikorkeakoulun välisen yhteistyösopimuksen.

Sopimuksessa sovitaan osapuolten välisiä toimia, joiden avulla opiskelijan mahdollista ammattikorkeakoulun opintopolkua voidaan sujuvoittaa sisäänpääsyn, hyväksiluvun ja opintojen pituuden osalta. Tavoitteena on myös lisätä opiskelijoille mahdollisuuksia saada omakohtaisia kokemuksia korkeakouluopinnoista. Opiskelijoille tarjotaan tutustumis- ja vierailumahdollisuuksia sekä myöhemmin hyväksi luettavia opintojaksoja, kehitetään yhdessä mahdollisuuksia suorittaa väyläopintoja ja tehdään kehittämistyötä jatkuvasti erilaisissa yhteistyöryhmissä.

Yhteistyön toteuttamisen eri muodoista ja kustannusten korvaamisesta Tampereen ammattikorkeakoululle sovitaan vuosittain laadittavan toimintasuunnitelman perusteella. 

Sopimus on voimassa 1.1.2023 alkaen toistaiseksi. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Hallintosäännön 37 § :n kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin toisen asteen ja Tampereen ammattikorkeakoulun välinen yhteistyösopimus.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen