§ 15 Sinuiksi ry:n ja Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön välinen yhteistyösopimus Pride-viikon järjestämiseksi vuonna 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:936/12.03.03/2023

Päätöspäivämäärä

10.2.2023

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Kulttuuripalvelupäällikkö Marianna Lehtinen, puh. 040-801 6868, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, puh. 050-411 3033, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki edistää yhdenvertaisuutta strategiansa mukaisesti. Kaupungille on valmistunut yhdenvertaisuussuunnitelma, jossa on määritelty toimenpiteet yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi eri toiminnoissa. Pride on tunnetuin maailmanlaajuinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tapahtuma. Tampereen Pride -viikko nostaa esille asiasisältöjen, alustusten ja taiteen avulla moniperusteisen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön välttämättömyyden. Pride tuo keskiöön sateenkaarikulttuurin, mutta sen kautta edistetään myös laajemmin yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden asiaa. Tapahtuma järjestetään vuosittain kesäkuussa ja sen tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta ja vahvistaa Tamperetta turvallisena, arvostavana ja yhteisöllisenä kaupunkina meille kaikille.

Tampereen kaupunki tekee yhteistyötä Sinuiksi ry:n kanssa Pride-viikon järjestämisessä vuonna 2023. Yhteistyön tarkempi sisältö ja vastuut ovat määritelty yhteistyösopimuksessa. Yhteistyöllä toteutetaan kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Sinuiksi ry toteuttavaa sopimuksessa määriteltyjä osa-alueita sopimukseen kirjattujen tavoitteiden ja toimenpiteiden mukaisesti sekä raportoi niistä kaupungille yhdessä sovitulla tavalla. Tampereen kaupunki vastaa sopimuksen mukaisesti sovitusta yhteistyöstä ja rahoitusosuuksista. Päävastuu projektin toteuttamisesta on toimijalla. 

 

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö 36 §, palvelualueen johtajan toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi, sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätös 22.12.2022 § 60

Päätös

Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ja Sinuiksi ry:n välinen sopimus hyväksytään. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. 

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen