§ 23 HCT-puoliperävaunun hankinta Tampereen seudun ammattiopisto Treduun

Lataa  Kuuntele 

TRE:79/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

7.2.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Antti Mustalahti, puh. 041 730 6059, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen seudun ammattiopisto Tredun toimeksiannosta tarjouksia HCT-puoliperävaunusta logistiikka-alan opetuskäyttöön. Kyseessä oli kertahankinta. Puoliperävaunun tuli olla uusi.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä tavaran hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 05.01.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinta ei ollut jaettu osiin, koska se ei ollut kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaista.

Tarjouksen jättivät määräaikaan 03.02.2023 klo 12.00 mennessä seuraavat kaksi yritystä: Ab Ekeri Oy (0181889–1) ja VAK Oy (0636524–6).

Tarjouksien tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen: Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Saapuneet tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset lukuun ottamatta VAK Oy:n tarjousta, joka oli tarjouspyynnön vastainen ja näin ollen suljetaan pois tarjouskilpailusta.

Tarjouksien vertailu:

Tarjouspyynnön mukaan tarjousten vertailuperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus seuraavilla vertailuperusteilla:

Hinta max. 85 pistettä

Halvin vertailuhinta saa 85 pistettä ja muiden tarjoajien pisteet lasketaan suhteessa halvimpaan (pienin annettu arvo / tarjottu arvo x 85). AB Ekeri Oy:n vertailuhinta oli 138 240 euroa ja hinnan vertailupisteet 85 pistettä.

Laadun max. 15 pistettä

Laatupisteet jaettiin seuraavasti: 

- Kuorman varmistukseen liittyvät ratkaisut 0–8 pistettä.

·       Kuorman varmistuksen turvallisuutta lisäävät ratkaisut (mm. sidontapisteiden sijoittelu, sidontapisteiden joustavuus ja kestävyys sekä muut varmistuksen laatua edistävät ratkaisut) 0–4 p. Kuorman varmistuksen tehokkuutta/nopeutta lisäävät ratkaisut (mm. kuormanvarmistusratkaisujen helppokäyttöisyys/käytettävyys) 0–4 p. 

- Perävaunun käsittelyyn liittyvät varusteet 0–5 pistettä. 

·       Perävaunun ohjattavuutta peruutettaessa lisäävät ratkaisut (akseleiden lukitus ja/tai painonsiirtotoiminnot) 0–2 p Perävaunun ja ajoneuvon etenemiskykyä edistävät varusteet (mm. painonsiirtotoiminnot) 0–2 p, Perävaunun kääntyvyyttä edistävät ratkaisut 0–1 p. 

- Perävaunun akseli/teli ja kokonaispainon seurantaan liittyvät varusteet 0–2 pistettä.

·       Perävaunun akseli/teli ja kokonaispainon seurantaan ja tarkkailuun liittyvät varusteet (mm. akseli- tai telipaino mittarit ja niiden käytettävyys/hyödynnettävyys esim. kuormauksessa ja ajon aikana) 0–2 p. 

Ab Ekeri Oy sai 15 laatupistettä. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki Ab Ekeri Oy saaden 100,00 vertailupistettä. Edellä mainitun perusteella esitetään, että Ab Ekeri Oy valitaan sopimustoimittajaksi. Hankinnan kohteena on HCT-perävaunu Module 16. Lisäksi esitetään, että VAK Oy (0636524–6) suljetaan tarjouskilpailusta, koska tarjous oli tarjouspyynnön vastainen. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 138 240 euroa. Kyseessä on kertahankinta. 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen: Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa tarjouspyynnössä asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista. 

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn yrityksen soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Ab Ekeri Oy täyttää tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Ab Ekeri Oy:n tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkistettu ennen hankintapäätöstä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa.

Hankinnan valmistelijoina toimivat Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta koulutuspäällikkö Sami Huntus, hankintasuunnittelija Piritta Simonen sekä Tuomi Logistiikka Oy:n hankinta-asiantuntija Antti Mustalahti.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii koulutuspäällikkö Sami Huntus.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 9.12.2022 § 139. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.) 

Päätös

Esitykseen perustuen VAK Oy (0636524–6) suljetaan pois tarjouskilpailusta, koska tarjous oli tarjouspyynnön vastainen. Hankintasopimus HCT-perävaunusta Tampereen seudun ammattiopiston Tredun Hervannan kampuksen, Hepolamminkadun toimipisteen logistiikka-alan opetuskäyttöön tehdään esityksen mukaisesti Ab Ekeri Oy:n (0181889–1) kanssa. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 138 240 euroa. Kyseessä on kertahankinta.   

Hankinnan kustannukset kohdennetaan investointien kustannuspaikalle 134704 ja prr-osa IO1340_2023_01_02_01. 

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari