§ 25 Kuorma-auton hankinta opetuskäyttöön Tampereen seudun ammattiopisto Treduun

Lataa  Kuuntele 

TRE:8725/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

17.2.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailutusasiantuntija Marjo Laine, puh. 040 671 5743, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen seudun ammattiopisto Tredun toimeksiannosta tarjouksia logistiikka-alan opetuskäyttöön soveltuvan kuorma-auton hankinnasta. Hankinnan kohteena oli uusi 3-akselinen kuorma-auto vetovarustuksella Tredun Metsätien toimipisteeseen. Kyseessä oli kertahankinta.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava tavaran hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA- palvelussa 10.1.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinta ei ollut jaettu osiin, koska se ei ollut kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaista.

Tarjouksen jätti määräaikaan 31.1.2023 klo 12.00 mennessä yksi (1) yritys: Suvanto Trucks Oy (2342144-9).


Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa tarjouspyynnössä asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn yrityksen soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Suvanto Trucks Oy (2342144-9) täyttää tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Suvanto Trucks Oy on toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta ja ne on hyväksytysti tarkastettu.


Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen​

Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Suvanto Trucks Oy täytti tarjouspyynnön vaatimukset.


Tarjousten vertailu ​

​Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin parasta hinta-laatusuhdetta seuraavin painotuksin:​ hinta max. 70 pistettä ja laatu max. 30 vertailupistettä.​

Määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi (1) tarjous. Erillistä tarjousvertailua ei näin ollen ollut tarpeen suorittaa.

Suvanto Trucks Oy:n (2342144-9) tarjouksen kokonaisvertailuhinta oli 168 695 euroa.

Tarjous arvioitiin hinnaltaan ja laadultaan hyväksyttäväksi.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että Suvanto Trucks Oy (2342144-9) valitaan sopimustoimittajaksi. Hankinnan kohteena on kuorma-auto DAF XF 530 FAS 6x2 alusta, tasonostolaite ja perälauta.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 168 695 euroa. Kyseessä on kertahankinta.


Asiakirjojen julkisuus​

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tuomi Logistiikka Oy:stä ja asiakirjatiedustelut on osoitettava osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi. ​
 

Hankinnan valmistelijoina toimivat Tredusta lehtori Jorma Kulmakorpi, hankintasuunnittelija Piritta Simonen sekä Tuomi Logistiikka Oy:n kilpailutusasiantuntija Marjo Laine.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii koulutuspäällikkö Mari Nieminen. 

​Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 9.12.2022 § 139. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.) 

Päätös

Hankintasopimus rekisteröidyn uuden kuorma-auton hankinnasta Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampuksen, Metsätien toimipisteen logistiikka-alan opetuskäyttöön tehdään esityksen mukaisesti Suvanto Trucks Oy:n (2342144-9) kanssa. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 168 695 euroa. Kyseessä on kertahankinta.

Hankinnan kustannukset kohdennetaan investointien kustannuspaikalle 134613 ja prr-osa IO1340_2023_01_02_02.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari